KEMAL ZEYBEK;"SAĞLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ OLACAK"

KEMAL ZEYBEK;"SAĞLIK HİZMETLERİ ÜCRETSİZ OLACAK"

Ülkemizi 16 yıldır yöneten siyasal iktidar, Sağlık alanında yaptıkları uygulama ve ücret politikaları sonucunda; insanlarımız sağlık hizmetini almada çeşitli engellerle karşılaşmaktadır.

A+A-

Sosyal devlet olmanın bir gereği olarak, sağlık ve eğitimin ücretsiz olması gerekirken; mevcut siyasal iktidar katılım, katkı payları ile dar gelirli vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimini engellemektedir. Diye açıklamalarda bulunan CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek;  CHP iktidarında, sağlık hizmetlerinde katılım payı, ilave ücret ödemelerine son vereceğiz. Sağlık hizmetlerinin ücretsiz olması ilkesini benimseyip ve uygulayacağız.

    CHP iktidarında, Aile Sigortası kapsamındaki tüm yurttaşlarımızın Genel Sağlık Sigorta primlerini Hazineden karşılayacağız. Tüm yeşil kartlı Ailelere aylık 1.000TL vereceğiz. Bu gruptaki yurttaşlarımızın, geçmişte Genel sağlık sigorta prim borçlarının tamamını sileceğiz. Prim ödemiş olmayı sağlık hizmeti almanın ön koşulu olmaktan çıkaracağız. Her yurttaşın sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştıracağız.

   Sevk sistemini kademeli olarak yeniden hayata geçirerek, vatandaşların sevk zinciri içerisinde istedikleri sağlık kuruluşu ve hekime gidebilmeleri, zaman kayıplarını önleme ve kaliteli hizmet almalarını gerçekleştireceğiz.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ADİL ÜCRET VERİLECEK

      CHP iktidarında, tüm sağlık çalışanlarının adil ücret almalarını sağlayacağız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarına fiili hizmet süresi zammı hakkı,  ek ödemeleri iki katına çıkaracak, çalışan ve emeklilerin maaşlarına yansıtacağız. Hemşirelere 3600 ek gösterge vereceğiz.

 

 Sağlıkta yıpranma payıyla ilgili düzenlemeyi, sağlık çalışanlarının taleplerini dikkate alarak en kısa sürede çıkaracağız. Tüm sağlık çalışanlarının ekonomik, sosyal ve sendikal haklarının koruyacak, güvenceli olarak çalışmaları sağlanacaktır. Mahrumiyet bölgelerinde çalışan hekim ve sağlık personelinin ücretleri ve sosyal haklarını iyileştireceğiz. Performans sistemini nitelik göstergelerinden de yararlanacak şekilde yeniden düzenleyeceğiz.

     Sağlıkta şiddete dur! Diyeceğiz. Hekim ve sağlık personeline yönelecek şiddeti önlemek için yasal düzenlemeler yapacağız.  Sözleşmeli olarak sağlık personeli çalıştırmaya son vererek! Kadrolu olmalarını sağlayacağız.

HALK SAĞLIĞI KORUNACAKTIR

   Yurttaşlarımızın yaşadıkları yerlere en yakın noktada yaş gruplarına göre düzenli sağlık kontrolleri ve erken tanı testleri, erken evrede hastalıkların tedavisi yapılacak. Tüm yurttaşların evlerinin musluklarından sağlıklı ve içilebilir su verilmesini sağlayacağız. Bulaşıcı, salgın hastalıklarda Avrupa Birliği normlarını referans alacağız ve uygulayacağız. Ücretsiz periyodik aşılamada hedefin %100 olmasını sağlayacağız. Diyen CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; Halkın sağlığı ile oynayanlara fırsat verilmeyecektir. Organ bağışını özendirecek, organ bankalarını yaygınlaştıracağız.

saglik-hizmetleri-ucretsiz-olacak-1.jpg

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler