Keçi olmadan asla

Keçi olmadan asla

Samsun'da yolda bulduğu yavru keçiyi sahiplenen Cengiz Toprak, vaktinin çoğunu "Şakir" adını verdiği keçisiyle geçiriyor.

A+A-

Samsunhaber

Çakallı mevkisinde menemen lokantası işleten Cengiz Toprak'ın "Şakir"le dostluğu görenlerin ilgisini çekiyor.

Toprak, AA muhabirine, Alaçam yakınlarında 6 ay önce yolda yeni doğmuş bir keçi bulduğunu, hayvanın sahibine ulaşma şansı olmadığı için ölmemesi için keçiyi sahiplendiğini söyledi.

Keçiyi biberonla sütle besleyerek büyüttüğünü belirten Toprak, "Şakir"i o günden beri yanından ayırmadığını ifade etti.

Keçisinin iş yerine gelenlere de kısa sürede alıştığını belirten Toprak, "Şakir'le gün boyu birlikteyiz. Geziyoruz, dolaşıyoruz. Kangallarımız var onlarla birlikte geziyoruz. Şakir ile birlikte mutluyuz." dedi.

- Keçisini eliyle besliyor

Müşterilerinin de Şakir'i severek ilgi gösterdiğini anlatan Toprak, hayvanları çok sevdiğini vurgulayarak, şunları dile getirdi:

"Hayvanların hepsini çok seviyorum ama bunu ayrı seviyorum. İnsanların da hoşuna gidiyor. Bazı arkadaşlarımızı teşvik ettik onlar da keçi aldılar. Keçi insanlara çok yakın bir hayvan. Biraz takıldığın zaman seninle birlikte yaşıyorlar. Temizdir de aynı zamanda. Şakir fazla sevimli. Biraz büyüdüğünde sağa sola kafa atacak ama idare edeceğiz durumu."

- Şakir arabayla gezerken üzüm yaprağı yiyor 

Şakir'in, yanından uzaklaştığında üzüldüğünü o yüzden onu fazla yalnız bırakmadığını kaydeden Toprak, şunları dile getirdi:

"Şakir sabahları çok erken kalkar. Başlar bağırmaya, 'Gel beni al buradan' diye. Evde de iş yerinde de yeri var. Buradaki arkadaşlarım da çok ilgileniyor. İyiyiz, mutlu, mesut yaşıyoruz. Yanımızdan ayırmıyoruz. Klasik araba hastalığım vardır. Onunla birlikte gezeriz. Koltuğun üstüne üzüm yapraklarını koyarım o da ön torpidoya ayaklarını atar öyle gezeriz. Orada üzüm yaprağa yiyerek gezer."

Lokantaya gelen müşteriler de Şakir'in insanlardan korkmadan yanlarına gelmesini ilginç bulduklarını, keçinin çok sevimli olduğunu dile getirdi.

keci.jpg

 
Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.