KAYMAKAM ARSLAN YOLLARI İNCELEDİ

KAYMAKAM ARSLAN YOLLARI İNCELEDİ

Bafra Kaymakamı Halis Arslan mahalle gezilerinde bu sefer ise Ozan mahallesi grup yoluna bağlı 8 mahalleyi ziyaret etti.

A+A-

Mahalle gezilerine Kaymakam Halis Arslan yanı sıra resmi kurum müdürlerinden milli eğitim müdürü M. Ali Katipoğlu, ilçe tarım müdürü Ahmet Dursun, Müftü İsmail Çiçek, sosyal yardımlaşma vakfı müdürü Hasan İrer, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, ilçe sağlık müdürü  Dr. Aytaç Akın ve toplum sağlığı müdürü Dr. Ebru Kaynar Tuncel’de  katıldı.

Mahalle gezileri sabahın erken saatlerde Bafra Hükümet Konağından saat: 7.30’da başladı. Sırasıyla Ozan, Dereler, Çamaltı, Yeraltı, Ağcaalan, Asmaçam ve Kasnakçımermer  mahalleler  ziyaret edilerek orada bulunan vatandaşların sorunları dinlendi.

İlk olarak Ozan mahallesinden başlanan incelemelerde vatandaşların sorunları arasında “kanalizasyonlarının bulunduğunu  ama eski bir yapılanma olduğundan dolayı yenilenmesi gerektiğini, bir su depomuz var  ama diğer sokaklar için suyun yetersiz kaldığından dolayı bir 2.ci  Su deposuna daha ihtiyaç duymaktayız. Dere yataklarından su taşkınları olmaktadır bu nedenle set sistemi yapılmasını, iletişimin her yönden  tamamen yetersiz kaldığını, eğitimin ise taşımalı sistemle yapıldığı , besicilikte ise küçükbaş ve büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptıklarını dile getirdiler”.

 Dereler mahallesinde ise; taşımalı sistem olduğundan dolayı okul binasını muhtarlık yeri olarak hizmete sunduk.  Mahallemiz sınırları  içerisinde büyükbaş hayvancılık yapılmaktadır. Kaymakam Arslan Simental cinsi olan danaları kendi eliyle yem verirken  ayrıca Muhtar Halil Uçar’a Türk Bayrağı verdi.

Ağcaalan mahallesinde ise su şebekesi borularının eski olduğundan yenilenmesi gerektiğini, birde mahalle sakinleri Kaymakam Halis Arslan’dan  ceviz projesinin hayata geçirilmesini istediler.

Bu arada Asmaçam mahalle muhtarı Metin Demir Karadeniz havalarından oluşan kemençe şovu yaptı.

Son olarak ise ilçeye 80 km. uzaklıkta bulunan Kasnakçı Mermer mahallesiyle bitti. Bu mahallede ise bir elektrik kesintileri yaşandığında tam 7 mahalleyi elektriksiz bıraktığını, yolların bakıma ihtiyaç olduğu dile getirildi.

Mahalle gezileri sonunda Kaymakam Halis Arslan açıklamalarda bulunarak; ilçemize 18 km. uzaklıkta bulunan Ozan mahallesinden başlayarak 80 km. uzaklıktaki Kasnakçımermerde mahallesinde incelemelerimizi sona erdirdik. Bu mahallelerimiz de genelde hep ortak sorunlarla karşılaştık. Bu sorunlar arasında; yolların bozuk olduğunu, elektrik trafolarının, direklerinin ve kabloların eski olmasından dolayı ve ayrıca  tam 30 yıllık olduğunu belirttiler ve  yenilenmesi gerektiğini  söylediler, bir çok mahallede su sorunu yaşadıklarını dile getirdiler. Ayrıca bir mahallemizde ceviz projesi yapmak istediklerini belirttiler.  Bizler de bu konuda gerekli olan çalışmalarımızı başlatacağız. Eğitim konularında ise taşımalı sistem yapıldığını söylediler. Bizler sadece kurum müdürlerimizle bu ziyaretlerimizde sorun gerektiren ne varsa yazılı kağıt üzerinde değil direk hangi kurumu ilgilendiriyorsa o kurum amirine telefonla direk çözmeye çalışıyoruz dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.