Kavak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

Kavak’ta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşku İle Kutlandı

​Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. Yıl dönümü dolayısıyla Kavak ilçe stadyumunda program düzenlendi.

A+A-

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemine binaen Kavak Kaymakamı Recep Koşal şunları söyledi; “29 Ekim 1923 yılında kurulan Cumhuriyetimizin 95. yılını gururla ve onurla kutluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün hedeflediği, ‘muasır medeniyetler seviyesine’ ulaşmak için, çalışma hayatında üzerimize düşen bütün sorumluluklarımızı yerine getirmek için büyük bir çaba ve gayret sarf ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Cumhuriyet, Ulu Önder Atatürk’ün önderliğinde milletin azim ve kararlılığıyla vücut bulmuş büyük bir eserdir. Bu duygu ve düşüncelerle yüce Türk Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutluyorum” ifadelerinde bulundu.

Cumhuriyetin ilanının kolay olmadığının altını çizen Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi; “Cumhuriyet; yüce Türk Milleti’nin büyük zorluklara göğüs gererek, üstün mücadeleler vererek, azimle ve kararlılıkla kurduğu eşsiz eserdir. Bu esere sahip çıkmayı ve yaşatmayı her daim en önde gelen vazifelerimizden bildik. Şüphesiz ki Cumhuriyet’in üstün değerlerinin bilincinde olmayı ve nesiller boyu bu değerleri yaşatmayı sürdüreceğiz. Egemenliğini halktan alan herkese eşit hakları sunan Cumhuriyet, halkın kendi kendini yönetmesi anlamıyla da yüce Türk Milleti’ne gereken değeri verebilen bir rejimdir. Bu rejimi ülkemize kazandırmak için büyük mücadeleler verip bizlerin bu günlere gelmesini sağlayan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu, gösteriler sunuldu. Tören, şiir, resim, kompozisyon ile spor etkinlik ve yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Programa AK Parti Kavak İlçe Başkanı Osman Atlı, Milliyetçi Hareket Partisi Kavak ilçe Başkanı Cahit Kamber, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Emniyet Müdürü Vekili Mustafa Koç, Belediye Meclis üyeleri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.  

kavak-belediyesi-1-002.jpgkavak-belediyesi-002.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.