KARADENİZİN EN BÜYÜK FİDE ÜRETİM TESİSİNDE ÜRETİM BAŞLADI

KARADENİZİN EN BÜYÜK FİDE ÜRETİM TESİSİNDE ÜRETİM BAŞLADI

Samsun’un Bafra İlçesinde Tarım Bakanlığının yüzde 50 hibe desteği ile İlçenin

A+A-

Sarıkaya Mahallesinde 7 bin metre kare alana kurulan tesis yılda 50 milyon yazlık ve kışlık sebze fidesi üretebilecek olan tesis  200 bin yazlık, 200 bin kışlık hazır fidenin tüketildiği, Bafra yöresinde hazır fide ihtiyacının yüzde 12’ini karşılayacak.

Bafra Dursunlar Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Mehmet Dursun, Karadeniz'in en büyük fide üretim tesisi hakkında şunları söyledi: 

13 YILDIR BAFRA TARIMINA HİZMET
"Çiftçilerimizin tarımsal girdi ihtiyaçları olan Zirai ilaç, Tohum, Fide Temini, Bitki besleme Ürünleri ve Damlama Sulama Ekipmanlarını temin etme konularında çiftçilerimize 13 yıldır hizmet sunmaktadır.

7 BİN METREKARELİK FİDE ÜRETİM SERASI
2013 yılında Bafra çiftçisinin fide ihtiyacını Bafra`da Üretilen fidelerle karşılamaları konusunu kendisine görev kabul ederek Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının uygulamış olduğu Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Destekleme Projesi Kapsamında 6.720 m2 alanda sebze fidesi üretim serası kurarak bölge çiftçisinin hizmetine sunmuştur. 

YAZLIK KIŞLIK FİDE ÇEŞİTLERİ
Kurulan tesiste çiftçilerimizin ihtiyacı olan Yazlık ve Kışlık sebze (Domates, Kavun, Karpuz, Hıyar, Biber çeşitleri, Kırmızılahana, Karnabahar, Brokoli, Marul)  fideleri işinin ehli uzmanların elinde bir bebek yetiştirilir gibi hassasiyetle yetiştirilmektedir. 


Üretilen fideler, çiftçilerin talepleri doğrultusunda istenilen tarihte ve istenilen adette yetiştirilip çiftçilere teslim edilmektedir. 

FİDE BEKLETME
Çiftçilerin arazi hazırlığını tamamlayamadıkları veya iklimin müsait olmaması durumlarında fidelerini bekletme opsiyonu sağlanması, fidelerin dikim yapılan bölgede yetiştirilmesi Fidelerin adaptasyonu ve büyümenin erken başlaması açısından İl dışından gelen hazır fidelere karşı üstünlük sağlamaktadır. 

YILDA 50 MİLYON KAPASİTE
Fide Tesisinin Yıllık Üretim Kapasitesi yazlık ve kışlık sebze fidesi olarak 50 Milyon adettir. 

ÇİFTÇİLER MÜŞTERİ DEĞİL PAYDAŞ
Bafra Dursunlar Tarım bundan önce olduğu gibi bundan sonrada İnsana hizmet odaklı, Çiftçileri müşteri değil, konu paydaşı olarak görmeye devam edecektir. “Üretici kazanırsa Bafra kazanacaktır” Kurulan Tesisin  Bafra ve  Ülkemiz Tarımına Hayırlı olmasını diliyoruz.

Kaynak:Vural Yeşilyurt

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.