KARADENİZ’DE BALIK BEREKETİ

KARADENİZ’DE BALIK BEREKETİ

Son günlerde yaşanan yağışlı havayla birlikte Karadeniz’de balık bereketi yaşanmaya başlandı.

A+A-

Samsun’dan Karadeniz’e açılan balıkçılar, çeşit çeşit balıklarla kıyıya dönüyorlar. Karadeniz’deki balık bereketi hem balıkçının hem de vatandaşın yüzünü güldürdü. Balık bolluğu fiyatların aşağı çekilmesine yol açtı. Trol avının da 15 Eylül’de başlayacak olmasıyla birlikte fiyatların daha da düşeceği belirtildi. 
Balık fiyatlarının 3-4 gündür düşüşte olduğunu belirten balıkçı Ayhan Liman, “15 Eylül’den sonra trol avı da başlayacağı için fiyatların daha da düşeceğini bekliyoruz. İnşallah bu sene hamsi bol olur ve yüzümüzü güldürür. Sezonun iyi geçmesini bekliyoruz. Geçen sene hamsi vardı, bu sene hepsinden bekliyoruz. Geçen sene çeşit yoktu, bu yıl balıkta bolluk var. Trol avı başladığı zaman bütün balıkların fiyatı düşmeye başlayacak ve vatandaş ucuz balık yiyecek” dedi.
Samsun’da balık fiyatları şöyle: “Hamsi 2,5 lira, somon 10 lira, barbun 10 lira, istavrit 7 lira, mezgit 5 lira, kefal 7 lira, sazan 10 lira, levrek 15 lira ve çubra 15 lira, adet olarak satılan palamut ise 2,5 lira ile 6 lira arasında.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.