Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı Sona Erdi

Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı Sona Erdi

Sinop Üniversitesi ev sahipliğinde Su Ürünleri Fakültesi tarafından gerçekleştirilen ve Karadeniz balıkçılığının tüm yönleriyle ele alındığı “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı” sunulan bildirilerle sona erdi.

A+A-

Sinop Üniversitesi ve Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde iki gün süren, Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayına Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Sezgin, Rektör Yardımcısı, Prof. Dr. Serap Ustaoğlu Tırıl Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü İstatistik ve Bilgi Sistemleri Daire Başkanı Dr. Erdinç Güneş, Prof. Dr. Temel Oğuz, Doç. Dr. Ali Gücü, Prof. Dr. Bayram Öztürk, Doç. Dr. İlhan Aydın, Prof. Dr. Saadet Karakulak, Prof. Dr. Levent Bat, Yrd. Doç. Dr. Yakup Erdem, Prof. Dr. Osman Samsun, Arş. Gör. Uğur Özsandıkçı, Samsun-Sinop Su Ürünleri Yetiştiricileri Birliği Başkanı Osman Parlak, Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, Sualtı Araştırmaları Derneği (SAD)  Başkanı Nesimi Ozan Veryeri, Hasan Demircioğlu ve Atıf Malkoç ile çok sayıda Özel sektör Temsilcileri ile öğrenciler katıldılar.

 Çalıştay da, iki gün boyunca, Karadeniz balıkçılığı, denizlerin kirliliği, avlanma yöntemleri, av yasakları ve sürdürülebilir balıkçılık gibi birçok konu masaya yatırıldı.  Ayrıca “Karadeniz ve Balıkçılık Çalıştayı’nda karşılıklı müzakere ve önerilerle ve tartışılan bildiriler, Sinop Üniversitesi tarafından kitaplaştırılarak, önemli bir bilimsel kaynak olarak balıkçılık sektörüne ışık tutacak. Çalıştay sonunda bildirilerini sunan akademisyenler ve sektör temsilcilerine günün anısına Sinop Üniversitesi tarafında hazırlatılan plaketleri takdim edildi. 

karadeniz-ve-balikcilik-calistayi-sona-erdi.jpgkaradeniz-ve-balikcilik-calistayi-sona-erdi-001.jpgkaradeniz-ve-balikcilik-calistayi-sona-erdi-002.jpgkaradeniz-ve-balikcilik-calistayi-sona-erdi-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.