Karaaslan’dan birliktelik mesajı

Karaaslan’dan birliktelik mesajı

Atakum İlçesindeki mimarlar, mühendisler ve yapı denetcileriyle buluşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, referandum süreciyle ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Çiğdem Karaaslan,

A+A-

 “Güçlü Türkiye için ısrarla ‘evet’ demeliyiz. Türkiye’nin daha da güçlenmesi başka bir ihtimal düşünülemez” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçedeki mimarlar, mühendisler ve yapı denetcileriyle bir araya geldi. Atakum Belediyesi Yalı Kafe’de düzenlenen toplantıda, referandum sürecine dair bilgi paylaşımları ve fikir alışverişlerinde bulunuldu. Siyasi farklılıkların bir kenara bırakılması gerektiğini söyleyen Çiğdem Karaaslan, “Dünya görüşlerimiz çok farklı olabilir. Birbirimizle tartışabilir, düşüncelerimizi savunabiliriz. Ama içerisinde bulunduğumuz süreçte, tüm farklılıklarımızı bir kenara koymalı ve söz konusu vatan olduğu için gerisini teferruat olarak görmeliyiz” dedi.
 
‘SÖZ KONUSU VATAN..’
Türkiye’nin güçlenmesini istemeyenlerin, hummalı kampanyalar yürüttüğünü ancak Türk Milletinin onlara yanıtı 16 Nisan’da vereceğini söyleyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Bugüne kadar inanmadığımız, güvenmediğimiz hiçbir konu ile halkımızın karşısına çıkmadık. Bugün yine inandığımız bir doğru ile karşınızdayız. AK Parti kurulduğu günden bu yana, mevcut sistemin ülkemize yakışmadığını söylüyor. Dünyanın en demokratik hareketi referandumdur. Millete soruyoruz. 15 yıllık AK Parti döneminde üçüncü referandum yapılıyor. Sadece günü düşünerek hareket edemeyiz. Bu referandumda çocuklarımız, geleceğimizi düşünmeli ve güçlü Türkiye için ‘evet’ demeliyiz. Birileri çıkıp demokrasi dersi vermeye çalışıyor. 15 Temmuz’da bu millet tüm dünyaya demokrasi dersi verdi. Kimse Türk Milletine demokrasiyi anlatmak gibi bir hadsizlik içerisine girmesin. Bu hadsizlik içerisine girenler, 16 Nisan’da yine derslerini alacaktır. Türkiye’nin geleceğini yakından ilgilendiren böylesi önemli bir referandumda, kimler yeni sisteme karşı çıkıyor diye baktığımızda, bir çok yabancı ülkenin, bizim iç meselemize burunlarını sokmaktan kaçınmadıklarını görüyoruz. Türkiye’nin güçlenmesini, dünya lideri bir ülke olmasını istemeyen bu ülkelerin, neden böyle bir kampanya içerisinde olduğunu anlamak, hiç de zor değil. Bizler farklı siyasi görüşlerden olabiliriz. Dünya görüşlerimiz çok farklı olabilir. Birbirimizle tartışabilir, düşüncelerimizi savunabiliriz. Ama içerisinde bulunduğumuz süreçte, tüm farklılıklarımızı bir kenara koymalı ve söz konusu vatan olduğu için gerisini teferruat olarak görmeliyiz. Güçlü Türkiye için ısrarla ‘evet’ demeliyiz. Türkiye’nin daha da güçlenmesi başka bir ihtimal düşünülemez” dedi.
 
’TABİİ Kİ EVET’
Yeni sistemle birlikte kısır çekişmelerin son bulacağını ve Türkiye’nin hız kazanacağını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “16 Nisan tarihi, daha aydınlık ve güvenli bir Türkiye için son derece önemli. Bunu bir rejim seçimi olarak görmek çok büyük bir yanlıştır. Sadece anayasadaki 18 maddenin seçimidir. Çift başlılığı ortadan kaldıracak bir sistemin seçimidir. Kısır çekişmelerin, istikrarsızlıkların yaşandığı yılları hep birlikte hatırlıyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan arasındaki huzursuzlukların, ülke ekonomisini bir gecede ne hale getirdiğini de dün gibi hatırlıyoruz. Mevcut sistemin eksiklerini kapatan, yanlışlarını telafi eden yeni bir sistem, ülkemiz için şarttır. Önümüzde iki seçenek var. Ya mevcut sistem ile devam ederek aynı sorunları yaşamaya devam edeceğiz, ya da yeni sistem ile daha da güçleneceğiz, daha güvenli bir hale geleceğiz. Bu seçenekler arasında bizim tercihimiz tabii ki evet olacaktır. 15 Temmuz’da AK Parti iktidarı olmasaydı, mutlak suretle bir iç savaşa sürüklenecektik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte ülkemiz kalkınmaya, güçlenmeye devam edecektir. Bizler Osmanlının torunları, Cumhuriyetin çocuklarıyız. Cumhuriyetimiz, yeni sistemle birlikte daha da güçlenecek. Bir ‘evet’ oyu ile ne olacak dememek gerekiyor. Bir evet oyu ile Türkiye’miz güçlenecek, milli irademiz daha sağlam bir şekilde ayaklarının üzerinde duracak. Türkiye, dünyanın ilk 10 ülkesinden birisi olacak. Referandum bize, ‘Daha güçlü bir Türkiye istiyor musunuz?’ diye soruyor. Bu soruya vereceğimiz cevap, kesinlikle ve tabii ki evet olacaktır” diye konuştu.
karaaslan’dan-birliktelik-mesaji.JPG

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.