KARAASLAN: “KORKMA!” ÇAĞRISI, İSTİKLAL SEVDALISI MİLLETİMİZİN KARAKTERİ OLMUŞTUR

KARAASLAN: “KORKMA!” ÇAĞRISI, İSTİKLAL SEVDALISI MİLLETİMİZİN KARAKTERİ OLMUŞTUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi; “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınarak aziz milletimize armağan edilen İstiklal Marşı’mız, istiklale âşık milletimizin aziz vatan, şanlı bayrak uğruna verdiği destansı mücadelenin eşsiz örneğidir. Dünyanın hiçbir yerinde, bağımsızlık yolunda kor gibi yüreğe, tunç gibi sağlam imana sahip başka bir millet; “korkma!” çağrısıyla başlayan başka bir marş yoktur. “Korkma!” çağrısı, istiklal sevdalısı milletimizin karakteri olmuştur. 

 
İstiklal Mücadelemiz’in zor günlerinde yazılarak kabul edilen, aziz milletimizin heyecanını yansıtan Milli Marşımız, milletimizin yeniden var oluşunun belgesidir. Milli bilincimizin ifadesi İstiklal Marşımız, dün olduğu gibi sınırlarımızın içinde ve sınırlarımızın ötesinde tehdit oluşturan terörle kararlılıkla mücadelemizi sürdürdüğümüz bugün de inancımıza inanç katmakta, yolumuzu aydınlatmaktadır. Milletçe sahip olduğumuz istiklal mücadelesi ruhunu koruduğumuz her an, çeşitli badireleri atlatacak, önümüze çıkartılan tüm oyunları bozacak güçte olduğumuza inancım tamdır. 
 
İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü'nde İstiklal Marşımız’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 97. yıl dönümünü kutluyor, “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” temennisiyle tarih boyunca istiklal uğruna canları ve yürekleriyle mücadele eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmet ve duayla anıyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.