Karaaslan Kızılırmak Deltasında

Karaaslan Kızılırmak Deltasında

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Kadın hem evinde anne olsun hem de hayatın içinde var olsun istiyoruz. İş kadını olsun, siyasette var olsun. Bunu yapmak için de politikalar gerçekleştiriyoruz." dedi.

A+A-

Karaaslan, Kadın ve Demokrasi Derneğinin (KADEM) Kızılırmak Deltası'nda iş kadınları, şehit aileleri ve mülteci annelerinin katılımıyla düzenlediği toplantıya katıldı.

Burada konuşan Karaaslan, KADEM'in kurulduğu günden itibaren önemli projeler yaptığını söyledi.

KADEM'in kadınlar için ürettiği çok önemli fikir ve projeler bulunduğuna dikkati çeken Karaaslan, şöyle devam etti:

"Kadınları bir araya getiren, kadını nesne olmaktan çıkartan ve özne durumuna getiren, 'Eğer içinde kadın yoksa kadına yönelik hiçbir kurumun da çözümü olamaz.' diyen bakış açısını hayatımıza yansıtmıştır. Bugüne kadar 'kadın' dendiğinde akla şiddet gelmekteydi, şiddet ve kadın özdeşleşmişti. KADEM bunu değiştiren çok önemli bakış açısını sundu. Kadının hayatın içinde farklı pozisyonlarda ne kadar önemli ve ne kadar büyük başarılar elde edebileceğini kanıtlayan çok örnekler sundu. Diğer taraftan kadın ve erkek dendiğinde 'eşitlik' denen kavrama KADEM, 'adaleti' de ekledi."

KADEM'in kadın denince akla gelen ezberleri bozduğunu anlatan Karaaslan, şunları kaydetti:

"Bana göre bu anlamda çizilmiş ezberlerin sınırları dışına çıkaran bir bakış açısını Türkiye'ye yansıttı. Kadınlar isterse her şeyi yapar. Bir de kadına fırsat verilir ve desteklenirse kadının yapamayacağı hiçbir alan yok diye düşünüyorum. Biz diyoruz ki kadın siyasette de var olsun, kadın iş hayatında da var olsun. Bunun için kadınlarımızın hayatını kolaylaştıracak yeni yasaları hayata geçiriyoruz. Kadın hem evinde anne olsun hem de hayatın içinde var olsun istiyoruz. İş kadını olsun, siyasette var olsun. Bunu yapmak için de politikalar gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki 24 Haziran milletvekili seçimlerinde partimizden çok sayıda kadın aday adayı var. Bu, bizim için çok güzel bir gelişme, kadınlar artık hayatın içinde olmak için eskisinden daha çok mücadele veriyor. Biz de yeni politikalar ve projeler üreterek onlara destek veriyoruz."

KADEM Samsun Temsilcisi Meral Kıvırcı da çalışmaları hakkında bilgi verdi.

karaaslan-kizilirmak-deltasinda-2.jpgkaraaslan-kizilirmak-deltasinda-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.