KARAASLAN: “ALAÇAMDAN” MARKASI BİR DEĞERE DÖNÜŞECEK

KARAASLAN: “ALAÇAMDAN” MARKASI BİR DEĞERE DÖNÜŞECEK

Samsun’un Alaçam İlçesi Gökçeboğaz Mahallesi Köy Ürünleri Pazarı “Alaçamdan”, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan’ın da katıldığı törenle açıldı.

A+A-

Köy Ürünleri Pazarı’nın açılışında konuşan Karaaslan, “Atıl halde bulunan bir köy konağının dönüştürülmesiyle başlayan hikâyede bugün mutlu bir ana şahitlik etmenin heyecanını yaşıyoruz. Buralarda doğan, büyüyen, çocukluğunu burada geçiren bir annenin kızıyım. Hayatımız boyunca teyzemin yaptığı incir reçelleri geldi bizim eve, Gökçeboğaz’ın peynirlerini yedik. Milletvekili olduktan sonra kişinin kendi yurduna, memleketine hizmet götürmesi kadar memnuniyet verici bir şey yok. Burada 2 yıl önce hemşehrilerimizle bereketli bir iftar sofrasında buluştuğumuzda, bu köy konağının atıl halde olduğunu görmüş ve Gökçeboğaz’a, Alaçam’a, Samsun’a yakışır şekilde yeniden düzenleneceğinin sözünü vermiştik. Bu yapıyı, yalnızca atıl bir yapının dönüştürülmesi olarak görmüyorum, bu aynı zamanda kadınlarımızın istihdama katılımıyla da memleketimize fayda sağlayacak bir sosyal projedir. Kadınlarımızın, evinde yaptığı reçel burada değer bulacak. Çocuklarımız bir köy ekmeğinin kokusuyla burada tanışacak. Bu eserin içinde ilgi, inanç, emek ve değer var. Bu vesileyle Samsun Büyükşehir Belediye’mize, Alaçam Belediye’mize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Açılışı yapılan eserin, özellikle köylerde yaşayan kadınların ürettiklerini satarak istihdama  ve sosyal hayata katılımlarını teşvik edeceğini ifade eden Karaaslan, “Hizmet bir yelpazedir. Hizmet üretmeyi Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’dan öğrendik. Her hizmetin çok değerli olduğu, her projenin bulunduğu yere değer kattığına inanıyoruz. Bu nedenle ülkemizin her metrekaresine hizmet götürmenin gayretini taşıyoruz. 15 köyden gelen ürünlerin satılacağı Gökçeboğaz Mahalle’mizdeki Köy Ürünleri Pazarı’nın marka değeri çok etkili olacak. Biz de, adından, tasarımına her yönüyle özel bir marka olan Alaçamdan’ın tanıtımını Ankara’da yaparak markamızın değerine değer katacağız.” dedi.

Açılışa Samsun Valisi Osman Kaymak, İl Başkanı Hakan Karaduman, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ile İlçe Belediye Başkanı, İlçe Başkanı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 alacam-haber-1-001.jpgalacam-haber-2.jpgalacam-haber-3.jpgalacam-haber-4.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.