KARAASLAN: 23 NİSAN, YEDİ DÜVELE KARŞI VERDİĞİMİZ ŞANLI DİRENİŞİN ZAFERLE TAÇLANDIĞI BİR MİLATTIR

KARAASLAN: 23 NİSAN, YEDİ DÜVELE KARŞI VERDİĞİMİZ ŞANLI DİRENİŞİN ZAFERLE TAÇLANDIĞI BİR MİLATTIR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğu esası üzerine bina edilen Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in kuruluşu olan 23 Nisan 1920, tarihimizde önemli bir dönüm noktası, yedi düvele karşı verdiğimiz şanlı direnişin milli birlik ruhuyla zaferle taçlandığı bir milattır.

23 Nisan 1920, milli egemenliğimizin en somut yansıması olduğu gibi, geleceğe açılan ufkumuzdur. Milletimiz, ülkemizin içinden geçtiği bu en zor günlerde birlik ve beraberlik ruhu, inanç ve kararlılıkla verdiği mücadele ile yeniden dirilişini, şahlanışını tüm dünyaya ilan etmiştir. Aziz milletimiz, varlığına kasteden şer güçleriyle mücadelesini her devirde büyük bir kahramanlık ve kararlılıkla sürdürmüştür.

Çocukları, ülkemizin aydınlık geleceği, dünya barışının teminatı olarak gören Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından dünya çocuklarına armağan edilen bu anlamlı gün, Atatürk'ün ve büyük milletimizin çocuklara verdiği değeri, inancı ve sarsılmaz güveni en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Bu vesileyle, dünyada çocuklara bayram hediye eden tek ülke olmanın haklı gururunu yaşamaktayız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle, İstiklal Mücadelemiz ’in Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in ilk Başkanı, Cumhuriyetimiz ’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin, istiklal ve istikbalimizin teminatı çocuklarımız ve dünya çocukları için huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ’in 98. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.