KARAASLAN: 19 MAYIS, KUTLU BİR DİRENİŞ VE YENİDEN DİRİLİŞTİR

KARAASLAN: 19 MAYIS, KUTLU BİR DİRENİŞ VE YENİDEN DİRİLİŞTİR

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik Ve Spor Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Karaaslan mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Zaferlerle dolu şanlı tarihimiz nice başarılarla doludur. Tarihimizin dönüm noktalarından olan 19 Mayıs 1919, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkarak Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını attığı, milletimiz için müstesna bir tarihtir.

Milletler, geçmişlerinden aldığı feyz ve tarihlerinden aldığı güçle ayakta durabilir; geleceğe dair söz söyleyebilirler. Tarih, geçmiş olduğu gibi gelecek; mazi olduğu gibi ati; istiklal olduğu gibi istikbaldir. Milletlerin benliğini fark etmesi ancak ve ancak tarihini bilmesiyle mümkündür. Tarih boyunca gerek çağdaşlarımız gerekse bizden öncekiler çok iyi bilirler ki biz; kökü mazide olan atiyiz. Ulu bir çınar misali kökleri derinlerde, dalları ufukta olan bir milletiz. Biz, devletler kurmuş, tarihi zengin, medeniyeti güçlü bir devletiz.

19 Mayıs 1919, işgale karşı Anadolu’nun dört bir yanından yükselen istiklal ve istikbal ruhunun kıvılcımıdır. Bu tarih, milletimizin canından aziz bildiği vatan uğruna esaret karşısında kutlu bir direniş ortaya koyduğu, özündeki güçlü ruhla topyekun bir mücadele ile yeniden dirilişinin adımıdır.

Bundan tam 99 yıl önce, namusu bildiği hürriyeti uğruna tüm yokluk ve sıkıntılara rağmen yediden yetmişe, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla milletçe verdiğimiz mücadele ruhunu bugün de muhafaza ederek, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimize inancımız tamdır.

Malazgirt’te Alparslan’ın, İstanbul’da Fatih Sultan Mehmet’in, Çanakkale’de Seyyit Onbaşı’nın, Medine’de Fahrettin Paşa’nın, Kut’ül Amare’de Halil Paşa’nın, Maraş’ta Sütçü İmam’ın, Antep’te Şahin Bey’in, Dörtyol’da Kara Hasan Paşa’nın torunları; gelecek hedeflerimize ulaştığımız güçlü Türkiye’mizin de mimarları olacaktır.

19 Mayıs 1919’un 99.yıldönümü vesilesiyle Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yol arkadaşlarını, istiklal uğrunda canını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; gençliğimize armağan edilen Atatürk’ü Anma Gençlik Spor Bayramı’nı kutluyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.