Kar mesai Canik'de başladı

Kar mesai Canik'de başladı

Samsun'u etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Canik Belediyesi,

A+A-

 trafiğin yoğun olduğu ana arterler başta olmak üzere ilçe genelinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Belediye ekipleri, araçları yolda kalan vatandaşların imdadına da yetişti. 
Canik Belediyesi karla mücadele ekipleri İlçe genelinde yoğun mesai harcıyor. Samsun’u ve ilçelerini etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle ekipler, trafiğin yoğun olduğu yollar başta olmak üzere İlçe genelinde kar temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Canik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin gerçekleştirdiği kar ile mücadele çalışmalarında, iş makineleri de bu çalışmalara katkı sağlıyor.

VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞUYORLAR
İlçe genelinde 6 kamyon, 4 kepçe, 1 greyder ve 40 personelle karla mücadele çalışmalarını sürdüren Canik Belediyesi Fen İşleri ve Temizlik İşleri Birimlerine bağlı ekipler, ulaşım akslarında yoğun çalışarak vatandaşların ulaşım imkanının kesilmemesini amaçlıyor. Canik Belediyesi ekipleri ayrıca, araçları yolda kalan vatandaşların da imdadına yetişiyor. Yoldan çıkan bir aracı kurtaran ekipler, sürücüleri yoğun kar nedeniyle kayganlaşan yollara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

KAR TEMİZLE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Çalışmaları yakından takip eden Canik Belediyesi Fen İşleri Birimi Müdürü Melih Özdemir, meteorolojik gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, "Biz zaten kar yağışına karşı hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Kar yağışı ile birlikte çalışmalarımıza hız verdik. Belediye olarak teyakkuzdayız. Ekiplerimiz sahada çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Öncelikle ana arterler olmak üzere cadde ve sokaklarda kar temizleme çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

ZORUNLU OLMADIKÇA TRAFİĞE ÇIKMAYIN
Ekiplerin karla kaplanan yaya kaldırımlarını temizleyerek yayalar için güvenli hale getirdiğini ifade eden Özdemir, “Kar yağışının devam ettiği anlarda sürekli hareket halinde olan ekiplerimiz, gün boyu çalışmalarını sürdürmektedir. Kar nedeni ile giderek kayganlaşan yollarda araç kullanıcılarının zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamalarını, trafiğe çıkanların herhangi bir kazaya sebebiyet vermemeleri için kar lastikleri veya zincir kullanımlarını ihmal etmemelerini rica ediyoruz" diye konuştu.

canik-kar.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.