KADIN VE ÇOCUKLARA YAPILAN İSTİSMARLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

KADIN VE ÇOCUKLARA YAPILAN İSTİSMARLAR EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI

İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç yaptığı açıklamada, “Çocuk cinsel şiddet ve istismarı hukuken, vicdanen göz ardı edilemez, yok sayılamaz, üstü örtülemez.

A+A-

 Ve hukuken bunların ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir” dedi.

‘ O KİŞİLERE İNSAN MUAMELESİ YAPILMAMALI’

Son zamanlarda medyada maalesef çocuk istismarı İle ilgili haberlere çok sık rastlandığını belirten İYİ Parti Kadın ve Aileden Sorumlu Samsun İl Başkan Yardımcısı Şadan Saraç, “Çocuk cinsel şiddet ve istismarı hukuken, vicdanen göz ardı edilemez, yok sayılamaz, üstü örtülemez. Ve hukuken bunların ağır şekilde cezalandırılmaları gerekmektedir. Çünkü yaşanan çocuk istismarları bizi kahretmektedir. Bu konuda toplum vicdanını rahatlatacak, caydırıcı düzenlemelerin hiç bekletilmeden yapılması ve gerekirse idamın getirilmesi gerekmektedir. Bu suçu işleyenlere insan muamelesi yapılmamalıdır” dedi.

 

‘AĞIR CEZALAR VERİLMELİ’

‘Kirli zihniyetlerin sessiz, sessiz hareket ederek çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz’ diyen Saraç, “Nitekim bu toplumun her kesimi de çok rahatsız. Hem kadına hem çocuklara yapılan istismardan dolayı. Her geçen gün bu şiddetin ve istismarın gittikçe büyüdüğünü görüyoruz. Bunun da en önemli sebebi cezaların caydırıcı olmamasıdır. Çocuk istismarı ile ilgili kanunlar, mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımıza yurt hizmetini vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesi en doğrusu olacaktır. Çocuk istismarı öven, teşvik edenlere, küçük yaşta evliliği özendirenlere de ağır cezai yaptırımların getirilmesine talep ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.