Kadın Liderler Akademisi Projesi bugün başladı

Kadın Liderler Akademisi Projesi bugün başladı

El Veren İnsanlar Derneği(ELVİNDER) ve Samsun Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen "Kadın Liderler Akademisi Projesi" bugün başladı.

A+A-


"Kadın Liderler Akademisi Projesi"nin açılışı Serra Otel'de gerçekleştirildi. Açılışa; Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, Amasya Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Zehra Özyol, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçaslan, İl Sağlık Müdürü Dr. Yusuf Köksal, ELVİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, OMÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aksoy, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın eşi Fatma Taşçı, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri katıldı.
Proje ile kadın sivil toplum kuruluşlarının insan kaynakları kapasitelerini güçlendirmek, karar alma süreçlerine etkin katılımlarını sağlamak, işleyen demokratik sistemin gelişimine katkıda bulunmak, STK’lar ve yerel idareler arasında işbirliğini artırmak, deneyim paylaşımını sağlamak, kadın haklarını iyileştirmek, cinsiyet tabanlı şiddet için farkındalık oluşturulmak ve kız çocukların sorunlarına dikkat çekmek amaçlanıyor.

İLK DERS VALİ ŞAHİN’DEN
Projenin "İletişim ve Medya" konulu ilk dersini, Vali İbrahim Şahin verdi. Bu tarz faaliyetlerin Samsun’da yapılmasının ayrı bir gurur kaynağı olduğunu söyleyen Vali Şahin, bu faaliyetlerin çok büyük önem taşıdığını vurguladı. İletişim, medya ve yeni medya konularında katılımcılara ders veren Vali Şahin, medya ve iletişimin kadına ve diğer insanlar üzerindeki etkisine değindi.

GÜRSOY: “CİNSİYET AYIRT ETMEKSİZİN PROJELERİMİZE DEVAM EDİYORUZ”
2013 yılında elveren insanlar olarak topluma hizmet etmek için bir araya geldiklerini ifade eden ELVİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Yeşim Gürsoy, “Cinsiyet ayırt etmeksizin toplumu bir bütün olarak ele almak, toplumun her kesimine ulaşmak, bütün dezavantajlı grupları güçlendirmek temel hedeflerimizden. Bu projemizi de bu kapsamda başlatmış bulunuyoruz” dedi.
ELVİNDER Proje Koordinatörü Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise proje faaliyetlerini katılımcılara anlattı.

48 EĞİTİM, 6 ÇALIŞTAY, 10 SEMİNER DÜZENLENECEK
12 hafta sürecek olan proje Eylül ayına kadar hafta sonları devam edecek. Proje kapsamında 48 eğitim ve 10 seminer düzenlenecek. “Kadın Liderler Akademisi Eğitim Programı” kapsamında 30 sivil toplum kuruluşu üyesi kadına, alanında deneyimli akademisyen ve uzmanlar tarafından verilecek. Eğitim programında kadınlara; yönetici özellikleri, yönetim teknikleri, kurumsal yönetim, kişisel gelişim ve proje yönetimini içeren konular yer alacak. Kadınlara yönelik projede ayrıca Samsun’un ilçelerinde ve merkezde yerel idareler ile kadınların işbirliği ve örgütlenmesi sağlanarak, kadın sorunlarının çözümüne katkı sağlamak amacıyla kadın sorunlarına yönelik altı çalıştay gerçekleştirilecek. Proje sonunda “Kadın Liderler Eylem Raporu” yayınlanarak ilgili, kurum ve kuruluşlarla paylaşılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.