JKBB Aydın’da Toplandı

JKBB Aydın’da Toplandı

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) Nisan ayı olağan Meclis Toplantısı Kuşadası'nda yapıldı.

A+A-

Kuşadası Sealight Otelde düzenlenen panele Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Meclis Başkan Vekili ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, JKBB Bilim Danışmanları Dr. Mehmet Toros Özbek ve Prof. Dr. Mahmut Parlaktuna katıldı.

Panelin açılışında konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, " Zengin yer altı kaynaklarımızı kullanamıyoruz. Zengin yeraltı kaynaklarının fakir bekçileri gibi bir birimizle didişiyoruz. " dedi.

Türkiye Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği Başkanı Yaşar Bahçeci, Türkiye’nin en önemli konularından birinin enerji olduğunu belirterek, enerjinin doğru kullanımında yerel yönetimlere büyük iş düştüğünü ifade etti. Birlik olarak jeotermal kaynaklı kentlere teknik destek ve eğitimler sağladıklarını ifade eden Bahçeci, jeotermal kaynakların milli bir servet olduğunun altını çizerek, “Biz Birlik olarak jeotermal kaynakların doğru kullanılması için çalışıyoruz” dedi.

Toplantıda üyelere 2018 yılının ilk dört ayının gelir gider tabloları sunularak taşeron sistemden geçişlerle ilgili personel çalıştırılmak üzere kurulan şirkete ödenek aktırılması konusu görüşüldü.

Toplantıların ardından teknik ve kültürel geziler düzenlendi.

Meclis toplantısı sonrası bir açıklama yapan Birliğin Meclis Başkan Vekili ve Havza Belediye Başkanı Murat İkiz "Jeotermal kaynakların verimli kullanılması, daha çağdaş ve modern bir hizmet anlayışıyla yönetilmesi, ciddi katma değer sunması anlamına gelmektedir. Bizim amacımız ilçemiz açısından büyük önem arz eden bu potansiyeli harekete geçirerek, ilçemizin gelişimine katkı sunmaktır. Yaptığımız çalışmalarda ilçemizin termal zenginliğinin gerek tanıtımı ve gerekse gelişimini sağlamak adına ciddi mesafeler aldık. Düzenlenen bu tür toplantı ve teknik geziler ile hem kendimizi geliştiriyor hem de bilgi paylaşımı ile tecrübelerimiz ve deneyimlerimizden faydalanıyoruz. " dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.