Japonya'dan Türkiye'deki Yerel Projelere Hibe

Japonya'dan Türkiye'deki Yerel Projelere Hibe

Yerel Projelere Hibe Programı (GGP) kapsamında Japonya'nın Türkiye'de destek sağlayacağı 5 proje için imza töreni düzenlendi. Törene katılan Belediye Başkanımız Hadi Uyar Japon heyetini Alaçam'a davet etti.

A+A-

Yerel düzeyde fayda getirecek küçük ölçekli projelere destek vermek amacıyla faaliyet gösteren Japonya Resmi Kalkınma Yardımı (ODA) tarafından 2018 yılında gerçekleştirilmek üzere kabul gören 5 projenin hibeleri törenle verildi.

 

GGP kapsamında, Kastamonu'da Engelli Çocuklar için Rehabilitasyon Merkezi, Amasya'da Afete Müdahale Ekipmanı Temini, Mersin'de Gezici Sağlık Aracı, Samsun ve Adıyaman'da Kadın Mesleki Eğitim Merkezi olmak üzere 5 proje için yaklaşık 387 bin ABD doları hibe verildi.

 

ODA programı sayesinde, 1989 yılından günümüze kadar 142 ülke ve bölgede her yıl toplamda yaklaşık 9 milyar Japon Yeni değerinde yardım gerçekleştiriliyor.

BAŞKAN UYAR TEŞEKKÜR ETTİ

İmza töreninde konuşan Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar,’’ Yerel projelere destek kapsamında hazırladığımız Alaçam Kadın Mesleki Eğitim Merkezi projesine kadınlarımızın doğru şekilde organik tarım yapmayı öğrenecek ve becerilerini geliştirerek meslek  sahibi olarak markalaşacak.

Alaçam’a gelerek yerinde incelemelerde yapan, bize büyük sabırla anlayışla yaklaşan tüm sorunlarımı dikkatle dinleyen kıymetli proje ekibine teşekkür ederim. Alaçam ve Japonya arasında kurulan bu bağın geliştirilerek devam etmesi temennisiyle sizi ve ekibiniz Alaçam’a davet etmek istiyorum, ’’dedi 

Ankara'nın Japonya Büyükelçiliği resmi konutunda gerçekleşen törende Büyükelçi Akio Miyajima ile Samsun Alaçam Belediye Başkanı Hadi Uyar, Amasya Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Kastamonu Çatalzeytin Belediye Başkanı Musa İhsan Uğuz, Mersin Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut ve Adıyaman Kahta Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanı Ahmet Gazi Kaya arasında projeler için hibe anlaşması imzalandı.

AK Parti'den İstanbul Milletvekili Nureddin Nebati, Samsun milletvekilleri Hasan Basri Kurt ve Orhan Kırcalı, Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, Kastamonu Milletvekili Murat Demir, Amasya Milletvekili Mehmet Naci Bostancı ile CHP'den İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Mersin milletvekilleri Durmuş Fikri Sağlar, Hüseyin Çamak ve Serdal Kuyucuoğlu da törene katıldı.

japonyadan-turkiyedeki-yerel-projelere-hibe.jpegjaponyadan-turkiyedeki-yerel-projelere-hibe-001.jpegjaponyadan-turkiyedeki-yerel-projelere-hibe-002.jpeg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.