İZKUŞ'TAN KIZILIRMAK DELTASI'NA ZİYARET

İZKUŞ'TAN KIZILIRMAK DELTASI'NA ZİYARET

İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği (İZKUŞ) görevlileri Kızılırmak Deltası'nı gezmek, Kuş Cenneti'nde incelemelerde bulunmak amacıyla Bafra'ya geldi.

A+A-

Kızılırmak Deltası inceleme gezisine İZKUŞ Müdürü Dr. Tamer Seyis ile beraber Oktay Bulut, Hüseyin Çelik, Ömer Döndüren katıldı. Gezi ekibine Orman ve Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Demir ve OMÜ Öğretim görevlisi Doç. Dr. Ali Kemal Ayan da iştirak etti. Deltada ve kuş cennetinde incelemelerde bulunan İZKUŞ yöneticileri, eşine az rastlanan bir deltaya sahip olunduğunu ancak, plansız ve sahipsiz bir görünümde olduğunu ifade ettiler.
İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliğinin 2003 yılında kurulduğunu belirten İZKUŞ Müdürü Dr. Tamer Seyis, Kızılırmak Deltası'na ait 5 yıllık bir yönetim planının olduğunu ve bu planın yıl sonu biteceğini hatırlatarak, "bu planda birlik kurulması ile ilgili maddeler var. Bugüne kadar kurulamaması büyük bir eksiklik" dedi.
Deltayı gezen ziyaretçiler, deltada birçok eksik bulunduğunu bunlardan en önemlisinin de sahipsizlik ve yetkisizlik olduğunu söylediler.
İZKUŞ yöneticileri Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara ile de görüşerek delta hakkında görüş alışverişinde bulundular.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.