İthal Edilen Pirinç Köylüyü Perişan Etti

İthal Edilen Pirinç Köylüyü Perişan Etti

Samsun'un Bafra İlçesi CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin gündeme dahil basın açıklamasın da bulundu.

A+A-

CHP Bafra İlçe Başkanı Vahit Perçin gündeme dahil yaptığı açıklamada şu konulara değindi.

 

“iktidar ithal pirincin önü açarak üreticimiz perişan ediliyor”

 

Çiftçimizin kara gün dostu diye bildiğimiz Toprak Mahsulleri Ofisi, ne acıdır ki şu günlerde çiftçilere maalesef KAPKARA gün olarak geri dönüyor. Özellikle de Samsun'un Bafra Ovasın da çeltik üreticilerimizin, şu hasat döneminde adeta yalnız bırakılarak kaderine terkediliyor dedi.

Perçin, Enflasyonla mücadele kampanyasına destek kisvesi altında fiyatlar aşağıya çekiliyor, alımlar durduruluyor, yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar ithal pirincin önü açarak üreticimiz perişan ediliyor dedi.

Mutlaka CHP olarak Enflasyonla mücadeleyi elbette destekliyoruz; ama bunun faturasının çiftçimize, üreticimize, dar gelirli vatandaşımıza kesilmesine asla izin vermeyiz.

 

“ Türkiye'nin pirinç üretimimin %16 sını karşılıyor ”

 

Bafra ovası, Türkiye'nin pirinç üretimimin %16 sını karşılıyor, ilçemizde 2017 yılında 70 bin dönüm arazi üzerinde ekimi yapılan pirinç, 2018 yılında ise 2 misli artarak 140. Bin dönüm üzerine çeltik ekimi üreticiler tarafından gerçekleştirilmesine rağmen üreticiler mağdur ediliyor. Bafralı çeltik üreticilerinin kaderi ile neden oynanıyor?

 

Sıfır gümrükle 100 bin ton çeltik ithalatına izin veren “ yerli ve milli “ olduğunu iddia eden iktidara buradan sesleniyorum Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “ Çiftçi Milletin Efendisidir” onları yok etmeyelim, yaşatalım ama böyle değil.

 

Perçin sözlerine şöyle devam etti,Vicdanınız varsa, çeltik üreticimizin sesini duyarsınız. Çeltiğe hak ettiği fiyatı verir, ithalatı durdurur, karaborsacılığa son verirsiniz ve o zaman sizin ne kadar yerli ve milliye önem verdiğinizi anlarız dedi.

Aksi takdirde, çiftçi ve çeltik üreticisi düşmanı iktidar olarak anılmaya devam edersiniz diyerek sözlerini tamamladı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.