İstiklal Marşı Kabulünün 97. Yılı

İstiklal Marşı Kabulünün 97. Yılı

Samsun’un Bafra ilçesi Bafra Ülkü Ocakları İstiklal Marşı’nın kabulünün 97. Yılında Fırat Yılmaz Çakıroğlu konferans salonunda program düzenledi.

A+A-

Fırat Yılmaz Çakıroğlu konferans salonunda gerçekleşen program saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ocakları Başkanı Osman Osma yaptı, Osma konuşmasında, "İstiklal Marşımız, milletimizin o zor şartlar içinde bulunduğu durumu, sahip olduğu gücü ve kararlılığı bugüne taşıyan, geçmişle geleceğimizi buluşturan, milletimizin en kıymetli ortak değerlerindendir.

Milletimizin gönlünde kıymetli bir yer edinmiş olan Mehmet Akif Ersoy, fikirleri, idealleri, mütevazı hayatı, asil duruşuyla da kendinden sonraki nesiller için önemli bir ilham kaynağı olacak diyen Osma, örnek alınacak bir şahsiyettir. Büyük vatan şairi Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı'mız başta olmak üzere eserleri ve fikirleriyle her zaman saygıyla yad edilecekti’ dedi.
Konuşmanın ardından, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatıldı, daha sonra, zulmü alkışlayamam şiiri okundu, İstiklal Marşı’nın kabulü ile ilgili sunum yapıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından son buldu.

Programa, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş, MHP ilçe Başkanlığı yönetim kurulu, ve vatandaşlar katıldı.

bafra-ulku-ocaklari-1-001.jpgbafra-ulku-ocaklari-2-002.jpgbafra-ulku-ocaklari-3-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.