İŞADAMLARINA SCHENGEN VİZESİ ANLATILACAK

İŞADAMLARINA SCHENGEN VİZESİ ANLATILACAK

TOBB, AB Üye Devletleri Konsolosları ve AB Türkiye Delegasyonu, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda, iş dünyası, Schengen Vizesi hakkında bilgilendirecek.

A+A-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu işbirliğinde Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen, “Yerel Schengen Grubu İş Dünyası Vize Bilgilendirme Toplantısı” 12 Ekim Pazartesi günü Samsun Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Samsun’da gerçekleştirilecek. Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Davut Altan Meclis Toplantı Salonu’nda saat 11.30’da başlayacak. Toplantıya Schengen ülkelerinin Konsolosları ile vizeden sorumlu personeli katılacak. Düzenlenecek etkinlikte, Schengen Vize Yasası ve AB-Türkiye Vize Serbestisi Diyaloğu alanındaki gelişmeler hakkında katılımcılara bilgi verilecek.
 
SORUNLAR ANLATILACAK
Toplantının önemine değinen Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye’nin AB ülkeleriyle ciddi anlamda bir ticareti olduğunu belirterek, “İş insanlarımızın Schengen ülkelerine iş amaçlı yapacakları ziyaretlerde maalesef vize almakta çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmakta. Çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, söz konusu sorunların gündeme taşınması, sorunlara çözüm bulunması ve nihai olarak Türk vatandaşlarımız için vizesiz bir Avrupa hedefiyle uzun zamandan beri çalışmalar yürütmekte. Bu çerçevede, Birliğimiz ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından yerel düzeyde iş çevreleri ile Delegasyon ve Schengen ülkelerinin Konsolosluklarının vizeden sorumlu personelini bir araya getiren bir dizi toplantılar düzenlemektedir. Toplantılardan birisi de Pazartesi günü Odamız ev sahipliğinde yapılacak. Bu çerçevede, AB Üye Devletlerinin Konsolosluk görevlileri, iş adamlarına Schengen vizesi alırken dikkat etmeleri gereken hususları anlatırken, iş adamları da vize başvuru sürecinde karşılaşabilecekleri sorunları paylaşma imkanına sahip olacak” dedi.
Köksal ÖNER
 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.