İŞ-Kur Bilgilendirme toplantılarına başladı

İŞ-Kur Bilgilendirme toplantılarına başladı

Bafra İş-Kur ilçe müdürlüğü, Hibe, Destek ve Teşfikler’ konulu bilgilendirme toplantılarına başladı.

A+A-

Samsun İş-Kur İlçe müdürlüğü tarafından organize edilen toplantılarda İş-Kur’un yanı sıra destek, teşvik, hibe programları hakkında Alaçam ve Yakakent’te sunum yapıldı. Bu kapsamda 12 Nisan tarihinde iki bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantılardan ilki saat 10.00’da Alaçam Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleşti, ikincisi toplantı ise saat 14.00’te Yakakent Belediyesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. 
Toplantıda konuşan Bara İş-Kur Şube müdürü Yakup Ergenlik şunları söyledi, İşverenlerimiz devletimizin vermiş olduğu teşviklerden ve desteklerden doğrudan ya da dolaylı olarak faydalana bilme noktasında İş-Kur üzerinden iş ve işleyiş yapmaktadır. 
İş-Kur’un iş arayanlarla, işverenleri bir çatıda buluşturduğunu da söyleyen Ergenlik şöyle devam etti, ilçemiz de 3 yıldır ciddi mana da çalışmalar yürütüyoruz. Bafra İş-Kur merkezi olarak Alaçam ve Yakakent ilçemizde iş başı eğitim programından, eğitim kurslarımıza kadar aktif bir şekilde devam ettiriyoruz. Artık öyle bir noktaya geldik ki herkes artık kendisinin bulunmasını istiyor, bulunmaktan ziyade beklemek zorunda kalıyorlar ve diyorlar ki biz İş-Kur’a kayıt olduk ama bizi arayan soran olmadı, bizler İş-Kur olarak vatandaşlarımıza diyoruz ki bizler gelemiyorsan sizler gelin, bizler de muhakkak geliriz gelemiyorsak bir birimizi tamamlama konusunda sizlerde gelin dedi.
Muhtarlar, özel sektör işverenleri, belediye başkanları, dernek ve kuruluş temsilcilerinden oluşan katılımcılar toplantılara katıldılar. Programa, Samsun İş-Kur il Müdür yardımcısı, Sait Gül, Bafra İş-Kur Müdürü Yakup Ergenlik, İş ve Meslek danışmanı Ayhan Akdeniz, Sezgin Boyun’da katıldı.

is-kur-bilgilendirme-toplantilarina-basladi11.jpgis-kur-bilgilendirme-toplantilarina-basladi1.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.