İntiharların Ardında Sanal Şantaj Var

İntiharların Ardında Sanal Şantaj Var

Ali Keskin - Bafra55.net / İntiharının arkasında "sanal şantajın" olduğu düşünülüyor.

A+A-

Gençler arasında yayılan ve dünya çapında yüzlerce intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyununun yaratıcısı Rusya'da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ancak "oyunla" ilişkilendirilen ölümler sonlanmış değil.

Bafra’da, Büyükcami Mahallesi'nde oturan ve Kızılırmak Lisesi 3. sınıf öğrencisi olan 16 yaşındaki M.T.H. isimli gencin intiharının arkasında da "sanal şantajın" olduğu düşünülüyor.

Bu oyuna bir şekilde katılan kişilerden, çoğu şiddet içeren 50 talimatı yerine getirmesi isteniyor.

50 günlük bir süreyi kapsayan bu komutlar arasında derin olmayacak şekliyle kol ve bacakların kesilmesi, belirli bir süre boyunca kimse ile görüşülmemesi, yüksek sesli olarak müzik dinlenilmesi gibi aşamalar yer alıyor.

50. günün sonunda ise kişiye son aşama olan "yüksekten atlayarak ya da kendini asarak" intihar etme komutu veriliyor.

'Mavi Balina' adlı oyunda yönetici konumunda olan kişilerin, kişisel bilgilerini ele geçirdikleri kurbanlarına şantaj da yaptığı bu şekilde oyunda kalmaya zorladıkları ifade ediliyor.

Bu arada evde kaldığı süre içerisinde bilgisayarda sürekli oyun oynadığı belirlenen M.T.H'nin, şantaj komutlarıyla oynayanları intihara sürüklediği belirtilen ‘Mavi Balina’ isimli oyun yüzünden canına kıydığı ihtimali üzerinde duran polis, gencin bilgisayarı ve cep telefonunu inceleme altına aldığı, edinilen son bilgiler arasında…

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.