İNTERYA: KUDÜS İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLAMAZ

İNTERYA: KUDÜS İSRAİL’İN BAŞKENTİ OLAMAZ

Kısa adı İNTERYA olan İnternet yayıncılığı ve gazeteciler Derneği yönetim kurulu Kudüs’ün İsrail’in başkenti kararını ve Amerika’nın bu kararı desteklemesi ile elçiliğini Kudüs’e taşıyacaklarını açıklamasını kınadı ve bu karar tanınamaz dedi.

A+A-

İNTERYA yönetim kurulu adına yönetim kurulu başkanı Adnan Hazır tarafından yapılan açıklamada şu görüşlere yer verildi:” Kudüs İslamiyet, Yahudilik ve Hristiyanlık için kutsal ve önemli bir şehirdir. Zaman zaman 3 dininde kontrolü altına girmiş ve ev sahipliği yapmıştır. Bugün Ortadoğu’ya baktığımızda her zamankinden daha çok barış, kardeşlik, huzur ve sevgiye ihtiyaç duyulan bir dönemde olduğumuz görülmektedir. Böylesine ciddi bir dönemde İsrail’in Kudüs’ü başkent ilan etmesi ve Amerika’nın bunu tanıması savaşa davetiyedir. Kan, gözyaşı, çocuk ölümlerine çağrıdır. Bu karar apaçık İslam düşmanlığıdır. Bu karar insanlığa kin ve nefretle bakmaktır. Ne yazık ki ellerinde Kızılderililerin, Cezayirlilerin, Afganlıların, Iraklıların, Türkmenlerin, Bosnalıların, Vietnamlıların, Cezayirlilerin, Sudanlıların, Türklerin ve sayısız milletin kanları olanlar için çocukların ölmesinin hiçbir önemi olmadığını bilmekteyiz. Bir damla Petrol bir damla kandan önemlidir diyenlerin insanlıktan endişe etmeleri zaten mümkün değildir. Bunların vicdanları ve insani duyguları yoktur. Bunların dolarları, şirketleri, petrolleri vardır.

İNTERYA yaptığı açıklamayı şöyle tamamladı: “ Kudüs tarihine baktığımız zaman ilk defa dini yasaklayanlar bizim önümüze muhteşem imparatorluk diye konulan Romalılardır. Romalılar MS 70 yılında tüm dini ibadetleri yasaklıyorlar ve Hz. Süleyman peygamberin Mabedini yıkıyorlar.  400 yılı Osmanlı İmparatorluğunda geçen 1.300 yıllık Müslüman idareler tarafından ise kimse zerre zarar görmemiştir. Dinine, ibadetine karışılmamıştır. Barış ve huzur olmuştur. 1967 yılında Kudüs’ü işgal eden İsrail ise 50 yıldır burada her türlü zulmü ve işkenceyi yapmaktadır. Arada ki fark ortadadır. Biz İNTERYA olarak Kudüs’ün İsrail’in başkent ilanını tanımıyor ve Ayasofya’nın ise cami olarak ibadete açılmasını öneriyoruz.

Saygılarımızla Kamuoyuna duyurulur

İNTERYA Yönetim Kurulu:

Adnan Hazır

Vural Yeşilyurt

Nihat Kale

İbrahim Ünlü

Çağatay Yıldırım Durmuş

Adem Dilek

Haydar Yıldırım

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.