İnsanlık ölmüş! İftar sofranızda kaç ihtiyaç sahibi var?

İnsanlık ölmüş! İftar sofranızda kaç ihtiyaç sahibi var?

Ramazan ayının bereketinden istifade etmek isteyen kamu kurum ve şahıslar bir birilerine iftar ziyafeti verirken,insanlığı unuttuğunun farkına bile varamadı.

A+A-

9 yıldır sokaklarda yatan ve kağıt toplayarak geçinmeye çalışan Özdemir Akbulut (49), bir esnaf tarafından kendisine yapılan 2 metrekarelik kulübede yaşam savaşı veriyor.

 İlkadım ilçesi Buğday Pazarı Mahallesi’nde bir çıkmaz sokağın bulunduğu arada kaldırımlar üstünde yatan Özdemir Akbulut’a acıyan esnaflar, kendi imkanlarıyla yaptıkları kulübeyle Akbulut’u kaldırım üzerinde yatmaktan kurtardı. Kulübesinin daha yeni yapıldığını ifade eden Akbulut, yağmurlu günlerde üzerine yağmur yağarak uyuduğunu belirtti. 9 senedir sokaklarda yardıma muhtaç bir şekilde yaşadığını söyleyen Akbulut, “Yardım isteyecek halim yok. İnsan olan insan, insanın halini görürdü” dedi.
Sokaklarda kağıt toplayarak hayat mücadelesi veren Özdemir Akbulut, “Bu barakayı daha yeni yaptılar. Yapılmadan önce betonun üstünde yatıyordum. Çevrede bulunan esnaflar bana acıyarak bir baraka yaptılar. Daha önceden yağmur yağdığında betonun üstünde yatarken yağmurda ıslanıyordum. 2007 yılında evde kalan üvey kardeşimle aramızda sorun olunca evden ayrıldım. Annemle aram açıldı. O zamandan beri sokaklarda kalıyorum. 17 sene kahvelerde garsonluk yaptım. Dini nikahlı evliliğimden 1 çocuğum var. Çocuğum bana niye yardımcı olsun ki? Benim ona yardımcı olmam lazım. Geçimimi kağıt toplayarak sağlıyorum. Ben yetkililerden yardım istiyorum da öyle elimi açıp da Suriyeliler, Iraklılar gibi yardım isteyecek halimiz yok. İnsan olan insan, insanı görür. Bu zamana kadar kimse beni görmedi. Bundan sonra da görür mü bilemem. Allah büyüktür” diye konuştu.
Çevre esnafı da Özdemir Akbulut’a ellerinden geldiğince yardım etmeye çalıştıklarını ancak kendisinin sağlık sorunlarının olduğunu ve biran önce hastanede tedavi altına alınması gerektiğini söylediler.
Akbulut’un barakasını yapan toptancı esnafı Bülent Petek (50) ise “Ben esnaf olarak bu barakayı ona kendi ellerimle yaptım. Biz esnaf olarak elimizden gelen desteği zaten yeterince veriyoruz. Artık bundan sonrası yetkililere kalıyor” şeklinde konuştu.
Nefes alamadığından şikayet eden Özdemir Akbulut, vatandaşlardan ve yetkililerden yardım bekliyor.

iftar-sofrasi.jpg

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.