İlk günden itibaren meydanalardayız

İlk günden itibaren meydanalardayız

15 Temmuz hain darbe girişimine ilk andan itibaren tepki gösteren Bafralılar meydanlarda olmaya devam ediyor. Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven ve Bafralılar 11 gündür meydanları bırakmıyor.

A+A-

Bafra Demokrasi Nöbetini Bafra Belediyesi’nin organize ettiği Mehteran yürüyüşü, Kur’an-ı Kerim tilaveti, dua programları ile Türk Bayrakları altında sürdürüyor.  Demokrasi Nöbeti sırasında Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, AK Parti Milletvekilleri Orhan Kırcalı vatandaşlara hitap ediyor. Bafra’da ki demokrasi nöbetine Samsun Valisi İbrahim Şahin,  Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Milletvekilleri Dr. Ahmet Demircan, Fuat Köktaş, Hasan Basri Kurt ‘da gelerek katıldılar.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 15 Temmuz FETÖ Darbe girişiminin duyulmasının ilk anında AK parti Bafra İlçe Başkanlığına gelerek ilçe başkanı Tuncay Yurduseven ile birlikte çeşitli organizasyonlar yaptı. Kısa bir süre sonra da Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı partiye intikal etti. Çektiği mesajla vatandaşları darbeye karşı gelmeye çağırdı. Kısa sürede binlerce Bafralı Türk Bayrakları ile Atatürk Bulvarı’nda toplandı. Toplanan halka, Yurduseven, Şahin ve Kırcalı konuşmalar yaparak darbeye karşı mücadele içinde oldular. Bafra Halkının meydanlarda ki demokrasi nöbeti kesintisiz bir şekilde 15 Temmuzdan bu yana devam ediyor.  Bafralılar her akşam yeni Kent Meydanı’nda Türk Bayrakları ile toplanıyor.

 

Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin konu hakkında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “15 Temmuz bir ihanettir. Bu ihanet devletimize, milletimize, demokrasimize, milli irademize, Cumhurbaşkanımıza, Başbakanımıza, seçilmiş hükümetimize, gazi meclisimize ve ülkemizin geleceğine yapılmıştır. Bu ihanetin içinde olanlar hukuk önünde hesabını vereceklerdir. Bu alçakça ihanet girişimine karşı şehadeti göze alarak başta milletimiz, cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bakanlarımız, muhalefet partisi liderlerimiz, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız olarak karşı konulmuş ve darbe önlenmiş milletimiz bu hainleri rezil etmiştir. Bizler de Bafralılar ve tüm Samsunlu hemşerilerimizle birlikte,  bakanımız, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, ilçe belediye başkanlarımız, 9 Samsun milletvekilimiz, partilerimizin il ve ilçe başkanları, muhtarlarımız, basınımız, sivil toplum kuruluşlarımız vatanımıza bayrağımıza demokrasiye bağlı kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin subayları ve mehmetçiklerimiz, fedakâr ve yiğit emniyet mensuplarımız ve müdürleriyle birlikte karşı koyduk. 19 Mayıs şehri olarak demokrasiyi savunduk. Herkese çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte ezan, sala, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler ve dua programları ile maneviyatımızı yükselten ve millet iradenin yanında olan başta Bafra İlçe Müftümüz ve din görevlilerimiz ile tüm müftülerimize ve din görevlilerimize de çok teşekkür ediyorum.”

 

Başkan Şahin açıklamalarını şöyle tamamladı: “Türkiye olarak bir engeli daha aştık. Milletimiz ve devletimiz güçlendikçe her zaman engeller çıkartılacaktır. Milletimiz bu engelleri aşmaya devam edecektir. Millet olarak her zamanki gibi sağduyulu olmaya devam edeceğiz. Ülkemiz üzerine oynanan oyunları bozacağız. Bundan sonra da en önemli konu devletimizin bölünmez bütünlüğüdür. Hainlerin hedefi Türkiye’yi bölmek ve parçalamak, Suriye gibi, Irak gibi yapmaktır. Bayrağımızı indirmeyecek, ezanımızı dindirmeyecek, devletimizi böldürmeyeceğiz. Buna millet olarak asla vermemeliyiz. Her zaman uyanık ve akıllı olmak zorundayız.”

meydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(6).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(12).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(16).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(19).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(20).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(23).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(28).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(28)-001.jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(29).jpgmeydanlara-olmaya-devam-ediyoruz-(30).jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.