İLÇEMİZİN TANITIM MERKEZLERİ HALİNE GETİRİLECEK.

İLÇEMİZİN TANITIM MERKEZLERİ HALİNE GETİRİLECEK.

Bafra Kaymakamı Sayın Halis Arslan beyefendi önderliğinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ali Katipoğlu,

A+A-

, Müftü İsmail Çiçek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer, İlçe Tarım Müdürü Ahmet Dursun,  Yedaş Müdürü Yasin Ceylan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Bafra Şube Müdürü Yakup Tulum, Sağlık Müdürü Aytaç Akın ve Toplum Sağlık Müdürü Dr. Ebru Kaynar, ile turizmin ana kaynağı olan mahalleri gezerek incelemelerde bulundular.

                Kaymakam Halis Arslan ile birlikte yapılan incelemeler de sırasıyla ; Selemelik,Burunca,Kolay,Asar,Tepebaşı,Kapıkaya,Kuzalan,İnözü-Koşaca,Yeniköy,Düzköy ve Boğazkaya mahallerinde yapıldı.

                İlk olarak Selemelik mahallesinden başlandı. Selemelik mahallesi muhtarı Mithat Öztürk mahallesinin sorunları arasında kanalizasyonlarının eski olduğunu ve yenilenmesi gerektiğini, elektrik yönünden ise sık sık kesilmeler olduğunu  ve mahalle de bulunan 3 adet camii konağının inşaatının yapılması gerekli olduğunu  belirtti.  Bu arada Selemelik mahallesinden sonra  Burunca mahallesine geçilerek mahalle sakinlerinin sorunları dinlendi.  Mahalle sakinlerinin sorunlarının arasında ise uzun zamandan bu yana yani tam 25 yıldan beri mahallelerin de tabulaştırmanın olmadığını dile getirdiler. Kaymakam Halis Arslan bu konuyla ilgili gerekli araştırmaların yapılacağını söyledi. Ayrıca Kaymakam Halis Arslan şuanda atıl vaziyette bulunan okul binasını gezdi. Gezi sonrasında bu binanın atıl vaziyetten çıkarılması gerektiğini belirtti. Yapılan projelerimiz arasında olan sevgi  kampı projesinin bir ayağını ise çocuklarımızla beraber burada yani Nisan ve Mayıs ayları içerisinde 3 veya 4 günlük bir sevgi kampı yapabiliriz dedi.  

 4 yıl önce turizm merkezi olarak ilan edilen Kolay mahallesine geçildi. Mahalle sakinleriyle sohbet eden Kaymakam Arslan buram buram turizm kokan bu kolay mahallesini bir an önce turistlerin buralara gelmeleri konusunda  cazibe haline getirmemiz lazım. Şuanda kullanılmayan ve Kolay mahallesi sınırları içerisinde bulunan 12 derslikli okulun uygulamalı otel haline getirmek  için  proje çalışmalarına başlamalıyız.  İlçemiz de hem Turizm Fakültemiz ve bir de Turizm lisemiz vardır. Burada okuyan öğrencilerin stajlarını bu uygulamalı otel de yapabilme olanağı sağlanabilir. Yakın zamanda gölevinin daha geniş kapsamlı bir hale getirilebilmesi için su  spor dallarının kamp yapabilecekleri bir mekan haline getirme çabası içerisindeyiz. Geçen günlerde kürek federasyon başkanını davet ettik. Binalarda incelemelerde bulundular. Tam anlamıyla hayran kalarak ilçemizden ayrıldılar.

                Yine turizm konusunda güzel  yerlerimiz den  bir yer olan Asar mahallesine geçildi. Mahalle muhtarı Necati Aktürk Kaymakam Halis Arslan ve beraberindeki misafirlere mahallesinin tanıtımını yaptı. Mahallemiz çok uzun  yıllardan beri  mazileriyle dolu olan ve turizm açısından ismini duyuran  bir mahallemiz. Yaz aylarında ilçemize gelen turistler  mahallemizde ki asar kalesini gezmeden gitmiyorlar. Tabii ki asar mahallesi olarak ta sorunlarımız bulunmaktadır.  Bu sorunlarımız arasında su sorunumuz gözükmektedir ve içme suyumuz yoktur. Daha öncelerde sondaj yapıldı ve olumlu sonuçlar alındı. Mahalle sınırları içerisinde bulunan bir sokağın tam orta yerine bir kaya parçası yola düştü  ve yolu kapattığından dolayı bir an önce açılması lazım dedi.

               

 

Mahallelerden biri olan Kapıkaya mahallesine geçildiğin de ise büyük bir mahalle topluluğu Kaymakam Halis Arslan ve beraberindekileri mahallelerin de karşıladılar. Mahalle sakinleri yapmış oldukları açıklamalarda mahallelerin de sağlık yönünden doktor sıkıntısı çektiklerini, eğitim ve öğretim de taşımalı sistem olduğunu,  elektrik şebekelerinin ise eski olduğundan yenilenmesi gerektiğini belirttiler. Turizm konusunda ise mahallelerinin cazibe  bir yer olduğunu dile getiren mahalle sakinleri burada yamaç paraşütünün yapılabilir. Kaymakam Arslan ise bu konuda incelemeler ve analizleri yaptırıp olumlu bir sonuç alındığın da neden olmasın dedi.

                Kaymakam Halis Arslan gittiği mahallelerde mahalle sakinlerinin sorunlarıyla karşılaşırken Yeniköy mahallesinde  ise daha değişik bir olayla karşılaştı. Bu da ise Yeniköy mahallesinin sorunları olmayan bir mahallesi olarak dile getirildi.

                Geziler de  Düzköy’e geçildi. Düzköy mahalle muhtarı Mehmet Ekiz yaptığı açıklamalarda ise  jandarma ve mahalle halkı ile işbirliğiyle ortaklaşa gölün kenarına 500 selvi  ağacı dikmek. Mahallemiz sınırları içerisinde bulunan ve kitaplara konu olmuş bir hikaye bulunmaktadır. Buda kız kayasıdır ve taştan doğal bir görünümü vardır. Turların buralara gelmesi için mahalleli olarak yapılması gereken bize düşen her şeyi yapmaya hazırız dedi. Bu arada Kaymakam Halis Arslan mahallelerde bulunan çocuklara çikolata ve kırtasiye araç gereçleri hediye etti.

                Yapılan 10 mahalle muhtarının ortak bir sorunları vardı. Bafra şehir merkezinden Kolay mahallesine  gelen yolcu otobüsünün bu bağlantılı olan 10 mahalleden de geçmesini ve ulaşım konusunda sıkıntı çektiklerini dile getirdiler. Günlük bir sabah ve akşam olduğun da güzel olacağını söylediler. Böylesine güzel olanakların sağlandığı takdirde  şehir ve mahalle olduğumuzu hissederiz dediler.

                Son olarak kısa açıklamada bulunan Kaymakam Halis Arslan buram buram turizm kokan tam 10 mahallemizi gezdik. Tabii ki mahallelerimizin sorunlarını dinledik. Bu mahallelerimizin sorunlarını ise  evrak ta bırakmayıp takipçisi olacağımızı belirttik. Mahallelerimizin sorunları arasında hep ortak sorunlarda karşılaştık. Su, yol ve  kanalizasyon gibi  sorunlar yaşandığını ayrıca elektrik şebekelerinin eski olduğunu söylediler. Bir de kolay mahallesine kadar gelen yolcu otobüsünün bu güzergahlardan  geçmesini  istediler. Tabii ki mahalle sakinleri bizlere muhtarları aracılığıyla talepte bulundukları taktir de yardımcı olmaya çalışacağız dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.