İLÇE GÜVENLİK DANIŞMA TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

İLÇE GÜVENLİK DANIŞMA TOPLANTISININ İLKİ YAPILDI

Yılda iki kez gerçekleştirilen ilçe güvenlik danışma toplantısının 2015 yılının ilk toplantısını öğretmenevinde yapıldı.

A+A-

Toplantıya Kaymakam Halis Arslan, Bafra Belediye Başkan Yardımcısı İSMAİL Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, Çocuk Büro Amiri ve TDP amir vekili Mahmut Kurt, Koruma Güvenlik Büro Amiri Fatih Arslan, Polis Merkez Amiri İsa Sağır, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Metin Genççakır, Milli Eğitim Müdürü M.Ali Katipoğlu, Sağlık Grup Başkanı Aytaç Akın, Müftü İsmail Çiçek, 19 Mayıs Üniversitesi Meslek Yüksek Okul Müdürü Ali Kemal Ayan katıldı.

Toplantı esnasında Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Mahmut Kurt yapılan faaliyetler hakkında sinevizyonlu sunum yaptı. Büro Amiri Kurt yapmış olduğu sunumda 2014 yılı içi faaliyetler de; koruyucu ve önleyici çalışmalar, ayrıca eğitici ve geliştirici gelişmeler yapıldı. Anne ve babaların madde bağımlılığına karşı çocuklarının tedbir almaları konusunda evlere ziyaretlerimiz oldu. Araçların ve apartmanların güvenliği konusunda giriş katlarına uyarıcı afişler asıldı, okul servis araçlarının denetimlerini sıkı bir şekilde yapıldı, cadde ve sokaklarda motosiklet ve elektrikli bisiklet denetimleri yapıldı ve evraklarında eksiklik olanlara cezai işlem ve trafikten men cezaları yapıldı. İlçe içerisinde bulunan metruk binalar tespit edilip 6 adeti yıkıldı ve 2 yerde ise binaların tamiratları yapıldı. Okul zamanlarında çocukların okula gitmeleri yerine internet kafelere gittiklerinde denetimlerimizi sıklaştırdık. Uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddelere hayır projesi ile okullarda eğitimli seminerleri verildi. Bu arada okullarda bilgilendirici konulu broşürler dağıtıldı. Güvenli eğitim projeleri yapıldı. Okul yönetimi tarafından geçekleştirilen veliler toplantılarına iştirak edildi. Bu arada 2015 yılı içerisinde yine aynı faaliyetlerimiz devem edecektir. Bu arada 4-6 yaş arası çocuklara yönelik eğitim konulu faaliyetlerimiz olacak. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu konulu seminer ve panellerimiz devam edecek. Camiiler de bilgilendirme konularında çalışmalarımız olacaktır. 2014 yapılan faaliyetlerin birçoğunu 2015 yılı içerisinde de yine devam edecektir dedi.

Bu arada programa katılan kurum müdürleri ve başkanlar yapılan faaliyetler konusunda görüşlerini aktardılar.

sam_1132.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.