İLÇE BAŞKANINA KINAMA!

İLÇE BAŞKANINA KINAMA!

Samsun Ak Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfan Kalaycı’nın fındık fiyatına tepki gösteren üretici ile olayı görüntülemeye çalışan bir gazetecinin üzerine yürümesi tepkilere neden oldu.

A+A-

 Samsun Gazeteciler Cemiyeti, bir açıklama yaparak gazetecinin görev yapmasını engellemeye çalışan AK Parti 19 Mayıs İlçe Başkanı İrfan Kalaycı’yı kınadı

DEMOKRATİK HAKKINI KULLANDI
Fındık üreticisi Mustafa Durmuş, fındık fiyatına tepki göstermek amacıyla yanına bir çuval fındık alarak Ak Parti Samsun 19 Mayıs İlçe Başkanlığının önüne gitti. Getirdiği fındığı parti binasının önüne döken Durmuş’a İlçe Başkanı İrfan Kalaycı müdahale etmek istedi. Bir parti başkanına yakışmayacak davranış sergileyen Kalaycı önce demokratik hakkını kullanarak fındık fiyatını eleştiren üretici Durmuş’un üzerine yürüdü.  İlçe Başkanı İrfan Kalaycı, “Başkanım, ben de AK Partiliyim, hakkımı arıyorum” diyen Durmuş'a "Ben seni başkanın filan değilim. Kim öğretti oğlum sana bunu yapmanı” diye çıkıştı.

İLÇE BAŞKANINA HİÇ YAKIŞMADI 
Çiftçiyle uğraşmayı bırakan Başkan Kalaycı, daha sonra da telefonla bir yeri arayarak “Bir adam partinin önüne fındıkları dökmüş. Gelin bu adamı temizleyin” diye talimat verdi. Ardından da olayı görüntülemeye çalışan gazetecinin görüntü almasını engellemeye çalıştı.  “Benden izin aldın mı da fotoğraf çekiyorsun.  Terbiyesizlik yapıyorsun. Yahu neyi çekiyorsun” diye bağıran Kalaycı, “Beyefendi biz işimizi yapıyoruz” diyen gazetecinin üzerine yürüdü.  Vatandaşlar Ak Parti İlçe Başkanına yakışmayacak tavırları şaşkınlıkla izledi.

CEMİYETTEN KALAYCI’YA KINAMA 
Konuyla ilgili olarak Samsun Gazeteciler Cemiyetinden tarafından yapılan yazılı açıklamada İlçe Başkanı İrfan Kalaycı’nın tavrı kınandı. Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı’nın imzasıyla yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Halkın haber alma hakkını sağlayan ve zor koşullarda görev yapan gazeteciler maalesef zaman zaman sözlü ya da fiili şiddete de maruz kalmaktadır. Her geçen gün ağırlaşan şartlara rağmen özveriyle çalışan gazeteci arkadaşlarımızın amacı kamuoyunu doğru bilgilendirmektir. Bunun için herkesin öncelikli görevi, gazetecilerin çalışmasına engel olmak değil, tam aksine bunu kolaylaştırmaktır.”

BAŞKAN DERHAL ÖZÜR DİLEMELİ
“Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde hak arama eylemi yapan bir üreticiyi görüntülemeye çalışan gazeteci arkadaşımız AK Parti İlçe Başkanı İrfan Kalaycı isimli kişi tarafından engellenmek istenmiş ve hakarete uğramıştır. Bu cemiyetimiz tarafından kabul edilemez, görmezden gelinemez bir durumdur. İlçe Başkanı İrfan Kalaycı’yı bu tutumundan dolayı kınıyor, gazeteci arkadaşımızdan derhal özür dilemeye davet ediyoruz.”

HABER MERKEZİ

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.