HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YIL AÇILIŞI YAPILDI

HİTİT ÜNİVERSİTESİ AKADEMİK YIL AÇILIŞI YAPILDI

Çorum Hitit Üniversitesi’nde 2013-2014 akademik yılı törenle başladı.

A+A-

Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen akademik yıl açılışına Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, daire müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
19 Mayıs Üniversitesi Öğretim Görevlisi Sonat Coşkuner ile Samsun Devlet Opera Balesi Sanatçısı Özgün Coşkuner'in müzik dinletisi başlayan programda Hitit Üniversitesi Rektörü Reha Metin Alkan bir konuşma yaptı.
Prof. Dr. Reha Metin Alkan, yeni açılan bölümleriyle, Teknokent ve Merkezi Araştırma Laboratuvarı ile sürekli gelişen teknolojik altyapısıyla, sayıları her geçen gün artan öğretim elemanı ve idari personeliyle, yeni açılan araştırma ve uygulama merkezleriyle ve en önemlisi hızla gelişen bir üniversite olmanın verdiği heyecan ve coşku ile Çorumla her yönden bütünleşmiş bir üniversite olarak, yoluna devam etmekte olan Hitit Üniversitesinin ‘marka şehir, dünya üniversitesi’ sloganıyla çıktığı bu yolda, ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yere hızla ulaşacağını söyledi.
Kavramların, yaşam felsefelerinin, teknolojilerin sürekli değiştiği ve geliştiği bugünün dünyasında, en değerli yatırımın insana yapılan yatırım olduğunun açıkça ortaya çıktığını Rektör Alkan bilginin büyük bir güç olduğu bu çağda okuyan, kendini yetiştiren, araştıran, bilime katkı sağlayan ve böylece ait olduğu toplumun yükselmesine, refah düzeyinin artmasına vesile olacak kişilerin geleceğin teminatı olan öğrenciler olduğunun altını çizdi.
Prof. Dr. Alkan, bu inançla, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden çalışmalarını sürdüren, tüm paydaşları ile hep birlikte daha ileriye hızlı ve emin adımlarla ilerleyen Hitit Üniversitesi’nin başarı grafiğini yükseltmeye devam edeceğini sözlerine ekledi.
Vali Sabri Başköy ise, üniversitenin her geçen gün büyümeye devam ettiğini ve yerleşke sorununun çözüldüğünü ifade ederek; "Birçok yerde Çorumlu hayırsever insanlarımızın katkılarını görüyoruz. İnanıyorum ki çok cömert ve hayırsever olan Çorum insanı hayırlarını bir araya getirerek Çorum'un ufkunu açacak yatırımları yapacaktır. Bu noktada hayırsever iş adamı ve sanayicilerimizi üniversitemize fakülte binaları yapmaya davet ediyorum. Fakülteyi tamamen yapmaya gücü yetmeyen hayırseverlerimizin de en azından bir kısmını yapabileceklerine inanıyorum." dedi
Vali Başköy, yapılan fakülte binalarına hayırseverlerin isteklerine göre isimlerin verilebileceğini belirtti. Dünyaya hitap eden ve dünyaya entegre olmuş insana ihtiyaç olduğunun altını çizen Başköy, bu insanların genellikle üniversitelerden çıktığına dikkat çekti.
Çorum’a gelen her akademisyen ve öğrencinin şehre sosyal aktiviteler, yeni bir kimlik ve yeni vizyonlar kazandıracağının altını çizen Başköy, “Dolayısıyla ilimizi dünyaya açacak yeni bakış açıları kazanacağız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin'in “Merkez Bankası'nın Yapısal Değişimi ve İşlemi" konulu açılış dersinin akabinde kendi alanına en yüksek puan ile yerleşen öğrencilere hediyelerin Vali Sabri Başköy ve diğer protokol üyeleri tarafından vermesi ile tören sona erdi.
AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı ise, üniversitelerin temel hak ve özgürlüklerin demokrasinin, barışın, farklı olma, düşünme, hissetme ve ifade etmenin, bilimin ve teknolojinin merkezi olduğunu ve olması gerektiğini belirterek, üniversitenin, bu değerleri koruma, yaşatma, besleme ve öğretmenin çatısı vazifesini layıkıyla da yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Konuşmaların ardından üniversitede ilk dersi Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Necati Şahin verdi. Şahin, “Merkez Bankası'nın Yapısal Değişimi ve İşlemi" konulu bir sunum yaptı. Program kendi alanına en yüksek puan ile yerleşen öğrencilere hediyelerin protokol üyeleri tarafından verilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.