Her Anne bir okuldur

Her Anne bir okuldur

İLKADIM Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “Her Anne Bir Okuldur” projesi ilk eğitimine başladı.

A+A-

İlkadım Belediyesi ve İlkadım Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından, anne ve babaların eğitilmesini amaçlayan “Her Anne Bir Okuldur” projesinin ilk eğitim programı İlim Yayma Vakfı Konferans Salonu'nda başladı. Toplumun temel yapı taşı olan aile ve aile yaşantısının gelişimini hedefleyen eğitim programına kadınlar büyük ilgi gösterdi. Anne ve babaların çocukları yetiştirirken çok daha dikkatli ve bilinçli olmasına yardımcı olacak projede HANDER Yönetim Kurulu Başkanı İlahiyatçı Sevgi Sula ve Aile Hekimi Dr. Hülya Akgül eğitim ve önerileriyle annelere rehberlik yapıyor.

ÇOCUK SAĞLIĞI VE SOSYAL AKTİVİTELER ANLATILIYOR

“Her Anne Bir Okuldur” eğitim programında çocukların gelişimi için büyük önem arz eden iki başlık ele alınıyor. Çocukların gelecekte kişiliklerini doğrudan belirleyecek sosyal aktivite ve sosyal yaşama dahil olma yollarında ebeveynlerin dikkat etmesi gereken noktaları HANDER Yönetim Kurulu Başkanı İlahiyatçı Sevgi Sula aileler ile paylaşıyor. Buna paralel olarak beden sağlığını olumsuz etkileyen faktörler için de Aile Hekimi Dr. Hülya Akgül bilinmesi gereken ipuçlarını aktarıyor.

“İSLAMİYETİN KADINA VERDİĞİ ÖNEM ÇOK BÜYÜK"

Kadınların toplum içinde üstlendikleri görevin geleceği şekillendiren çok kutsal bir görev olduğuna vurgu yapan İlahiyatçı Sevgi Sula, “Bizim dinimiz İslamiyet kadına büyük önem verir. Kuran-ı Kerimi her konuda olduğu gibi aile yaşantısı ve anne ve babalık görevi için de bir rehber olarak iyi anlamalı ve anlatmalıyız. Tarihimiz boyunca bütün Türk Toplumlarında kadınlara her zaman hürmetle yaklaşılmıştır. Bunun en önemli gerekçelerinden biri de kadının annelik görevidir” dedi.

“SAĞLIKLI BİR ZİHİN İÇİN SAĞLIKLI BİR BEDEN OLMALIDIR”

Aile Hekimi Dr. Hülya Akgül, “Aile içerisinde huzur için aile bireylerinin sağlıklı olması şarttır. Özellikle günümüzde artan beslenme sıkıntıları ve internet ortamından edinilen yanlış bilgiler sağlık problemlerine neden olmaktadır. Çocuklarımızın sosyal yaşama adapte olabilmeleri için beden ve ruh sağlıklarının her zaman uzmanlar tarafından kontrol altında ve anne babalarca da takip altında olması gerekmektedir” şeklinde konuştu.

BAŞKAN TOK: “ANNE OKULU HALKTA GENİŞ KARŞILIK BULDU”

Anne ve babaların eğitimine çok önem verdiğini belirten İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Bu önemli projeyi tasarlarken "Beşik sallayan eller dünyaya hükmeder" sözünü bizim hareket noktamız. Biliyoruz ki, başarılı, vatanını seven, inançlarına bağlı ve bilimle donanmış nesiller yetiştirmenin ilk dersi aile içerisinde ve özellikle anne ile başlar. Gelecek nesillerin asıl mimarları anne ve babalardır. Ebeveynlerin eğitimine katkı sağlamasını hedeflediğimiz  'Her Anne Bir Okuldur' projesinin halk nezdinde karşılığı büyük yankı buldu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.