Hedefimiz mutlu bir şehir

Hedefimiz mutlu bir şehir

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, insanların mutluluğu için çalıştıklarını belirterek, "Tek gayemiz mutlu bir şehir ortaya çıkarmak. Bütün enerjimizi bunun için harcıyoruz" dedi.

A+A-

Canik'te yaklaşık 15 yılda eğitim, kültür, sanat, spor, ticaret, kentsel dönüşüm gibi pek çok alanda gerçekleştirdiği projelerle ilçede adeta köklü bir değişim ve dönüşüme imza atan Başkan Osman Genç, mutlu bir şehir için çalıştıklarını söyledi. Başkan Genç, "Nasıl ki hükümetimiz ülkemizin ve insanlarımızın geleceği için çalışıyorsa, bizler de yerelde yaptığımız çalışmalarla mutlu aileler, mutlu insanlar, dolayısıyla yaşam standartları yüksek mutlu bir şehir için çalışıyoruz" dedi.

EĞİTİME 200 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yaşayanları mutlu olmayan bir şehrin anlam kazanmayacağını ifade eden Başkan Genç, "Bizler sadece görevimiz çerçevesinde olan işleri değil, insanlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar da yapıyoruz. Örneğin eğitim alanında geleceğimiz olan çocuklarımız için 200 milyon liralık yatırım yaptık. Çocuklarımız artık daha sağlıklı koşullarda geleceğe hazırlanıyor. Yine çocuk ve gençlerimiz için oyun alanları, parklar, spor tesisleri, kültür merkezleri yaptık. Kadınlarımız, yaşlılarımız için onlara yeni imkanlar sunan tesisleri hayata geçirdik. Canik'te insanlarımız artık daha mutlu. Ancak bu elbette bizim için yeterli değil. Biz bu seviyeyi nasıl daha yukarı taşıyabilirizin çalışması içerisindeyiz" dedi.

İNSANI ÖNCELEYEN ANLAYIŞ

Belediye olarak hükümetin 2023, 2053 ve 2071 hedefleri doğrultusunda yatırımlar yaptıklarına vurgu yapan Başkan Genç, “Dönüşüm yolculuğunda 'insan', 'çevre' ve 'kalkınma' olmak üzere üç temel alana odaklanıyoruz. Kentsel dönüşümden ziyade insanın dünyasındaki dönüşümü önceleyen bir anlayışa sahibiz. Bu nedenle çocuk ve kadınlarımıza büyük önem veriyoruz. Çocuklarımız için Oyuncak Müzesi yaptık. Sıbyan Okulları, Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu kurduk. Yine çocuklar, gençlerimiz ve kadınlarımız için çeşitli kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler ve etkinlikler düzenliyoruz” diye konuştu.

HER KESİMLE İSTİŞARE HALİNDEYİZ

Belediye olarak toplumun her kesimiyle istişare halinde olduklarını belirten Genç, "Sivil toplum örgütlerimiz olsun, kurum ve kuruluşlarımız olsun sürekli koordine içerisindeyiz. Örneğin işadamlarımızla, yani yatırımcılarımızla olan bu koordinelerimiz sonucunda ilçemize bir çok yatırım kazandırdık. Yani mutlu bir şehir hedefiyle çıktığımız yolda sadece belediyesel görevlerimizle sınırlı kalmayıp, bütün imkanları kullanarak bu amacımıza ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İnşallah bundan sonra da şehrimiz için hedeflerimiz doğrultusunda yeni çalışmalara imza atacağız" şeklinde konuştu.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.