Havza'da Toplu İş Sözleşmesi

Havza'da Toplu İş Sözleşmesi

Havza Belediyesine ortağı olduğu 25 Mayıs Termal Turizm ve Personel Hizmetleri A.Ş. ile Türkiye Otel, Lokanta, Dinlenme Yerleri İşçileri (TOLEYİŞ)Sendikası arasında 14 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı.

A+A-

Havza Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen imza töreninde Havza Belediyesine ortağı olduğu 25 Mayıs Termal Turizm ve Personel Hizmetleri A.Ş.’ye ait kaplıca tesislerinde çalışan 14 kişiyi kapsayan toplu iş görüşmeleri sonunda varılan anlaşma gereği 1 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

İmza töreninde konuşan Havza Belediye Başkanı Murat İkiz termal turizmin ilçe için önemli olduğunu belirterek; “Bu sektörde hizmet veren ve belediyemizin ortağı olduğu 25 Mayıs Termal Turizm ve Personel Hizmetleri A.Ş.’ye ait kaplıca tesislerinde çalışan 14 kişiyi ilgilendiren toplu iş sözleşmesi görüşmeleri neticesinde karşılıklı anlayış içerisinde anlaşmaya vardık. İnşallah ilçemiz turizmine hizmet eden kardeşlerimize şartlarımızın el verdiğince iyi bir sözleşmeye imza atıyoruz. İlçemize, işçilerimize ve sendikamıza hayırlı olsun.” Dedi.

TOLEYİŞ Ankara Bölge Şube Başkanı Taner Şener ise yapılan sözleşmeden ötürü her iki tarafından memnun olduğunu belirterek; “Sayın Başkanı ve şirket yetkililerine teşekkür ediyorum. İşçi kardeşlerimizin taleplerini karşılayacak ve işveren tarafında onayladığı güzel bir anlaşma oldu. Toplu iş sözleşmemiz taraflarına hayırlı olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, şirket yetkilileri ve  TOLEYİŞ Ankara Bölge Şube Başkanı Taner Şener tarafından zam oranı ve diğer sosyal hakları kapsayan bir yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı.

 

Havza OSB için gittiler

Havza Kaymakamı Metin Yılmaz ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar, Havza OSB'ye 'gemi makineleri yedek parçası imalatı' üzerine 5 milyon TL yatırım yapmak üzere yer tahsisi alan Havza'nın yerel firması Durşam Makina'nın yetkilileri Ergin Gümüşçü ve Ümit Demirci’nin davetlisi olarak, Kocaeli Gebze'de bir dizi ziyaretlerde bulundu.

Ziyaretler kapsamında Kaymakam Yılmaz ve Havza TSO Başkanı Acar ile işadamları Ergin Gümüşçü ve Ümit Demirci eski Samsun Valisi olan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy'u ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Ziyarette Vali Aksoy Havza OSB ve Havza hakkında bilgiler aldı.

Heyet daha sonra Gebze Ticaret Odası Nail Biçer'i ziyaret ederek buradaki çalışmalar hakkında bilgiler alarak bir süre sohbet ettiler.

Ziyaretler sonunda Vali Aksoy ve Gebze TSO Başkanı Biçer’e Kaymakam Yılmaz ve Havza TSO Başkanı Acar tarafından  Atatürk Evi tablosu ve semaver hediye edildi.

Heyet ziyaretler sonunda Gebze OSB'de bulunan Gülçiçek Kimya ve Uçanyağlar Sanayi'nin üretim yerini inceleme fırsatı buldular.

Ziyaretler ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Havza TSO Başkanı Erkan Acar amaçlarının Havza OSB’ye yatırımcı bulmak olduğunu belirterek; “Sayın Valimiz ve Sayın Biçer ile ilçemiz adına olumlu görüşmelerde bulunduk. Yapmış olduğumuz ziyaretlerde Havza OSB’nin avantajları hakkında bilgiler vererek ilçemize yatırımcıların yönlendirilmesi konusunda destek talep ettik. Sayın Valimize Sayın Gebze Ticaret Odası Başkanımıza bizlere göstermiş oldukları misafirperverlikten ötürü ve değerli iş adamlarımız Ergin Gümüşçü ve Ümit Demirci’ye de ev sahipliklerinden ötürü teşekkür ederim.” Dedi.

toplu-is-sozlesmesi-1.jpg toplu-is-sozlesmesi.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.