HAVZA'DA SEL UCUZ ATLATILDI

HAVZA'DA SEL UCUZ ATLATILDI

Samsun'da etkili olan hava şartları Havza'da sel olarak kendini gösterdi.

A+A-

Yağan yağmur ve eriyen kar suları nedeni ile ilçe merkezinden geçen Hacıosman Deresinde su seviyesini yükseltti. Sel suları, yaklaşık 3 metre derinliği olan Hacıosman Deresinin yatağı doldurdu.

Gece saatlerinde başlayan yağmurun etkisi ile eriyen kar suları ile Havza ilçe merkezinden geçmekte olan Hacıosman deresinde su seviyesi sabah saatlerinde yükselmeye başladı.

Su seviyesinin tehlikeli boyutlara ulaşması üzerine Havza Belediyesi ekipleri toplayarak Hacıosman Deresinde tedbir aldı.

Havza Belediyesine ait 2 iş makinesiyle derenin sel ile getirdiği dal ve benzeri şeylerden ötürü tıkanmasına neden olabilecek bölgede çalışma yapıldı.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, ilçede 1998 yılında aynı bölgeden gelen yağmur suları nedeniyle sel felaketi yaşadığını belirtti.

İkiz, ilçede yaşanabilecek olası bir selin önüne geçmek için tedbir aldıklarını belirterek; “Gelen ihbarlar üzerine belediye olarak gerekli tedbirlerimizi aldık. Yağan yağmur ve eriyen kar sularının etkisi ile Hacıosman deresinde su seviyesi yükselmeye başladı.  Bu sebepten ötürü sabah saatlerinden itibaren Hacıosman Deresinin tıkanmaması Havza Belediyesi ekipleri yoğun uğraş verdiler. İlçe merkezimizde yapılan çalışmalar neticesinde sel olayı yaşanmadı. Özverili çalışmalarından ötürü tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ederim." dedi.

havzada-sel-ucuz-atlatildi5.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.