Havza'da Aşure Dağıtımı

Havza'da Aşure Dağıtımı

Havza On iki yılız vakfı Cem evinde organize edilen Aşure Lokma ikramına katılan ve bir konuşma yapan

A+A-

 CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Aşure, Hz. Muhammet Mustafa’ya ümmet olan her canın Mahi Muharrem ayında gözümün nuru dediği Hz. İmam Hüseyin ve yanında bulunanların Şehit edildiği bir ay içerisinde bulunmaktayız.

Zalimin zulmüne karşı direnen, boyun eğmeyen ve hiçbir makam ve mevki peşinde olmayan Hakkın, haklının yanında yer alan; Peygamberimiz Hz. Muhammet Mustafa’nın toru olan Hz. Hüseyin ve yanında bulunanların Muaviyenin oğlu Yezit yönetimindeki Emevi devletinin ordusu tarafından 10 Ekim 680 tarihinde Kerbela da zalimler tarafından şehit edilmişlerdir. Yezid bu olaydan sonrada saltanatını sürdürmüştür. İslam tarihinde Kerbela olayı kara bir leke olarak yer almış, olayın üzerinden asırların geçmesine rağmen günümüzde haksızlığa karşı direnişin sembolü olmuştur. Hz. Ali’nin bir ifadesinde belirttiği “zillet ile yaşamaktansa, izzetle (şerefle) hakka yürümeyi münasip görürüm” ifadesi doğrultusunda Hz. Hüseyin ve beraberinde olanlalar zalimin zulmüne buyun eğmeyerek Şehit olmuşlardır.

CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek; Alevi toplumu hümanist bir yapıya sahiptir. Aleviler, kinden kavgadan arınmış, barış ve kardeşlik duyguları en üst seviyededir. Her zaman haklının ve mağdurun yanında yer almışlardır.

Bu gün burada tarihte yaşanan Kerbela olayının matemini yaşıyoruz. Tarihte Kerbela olayı sonrasın dada Alevi toplumuna karşı girişilen şiddet ve yok etme girişimleri yaşanmıştır. Yönetenlerin yaşanan olaylardan ders çıkarmasını, bundan sonrada Kerbela benzeri olayların dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını temenni ediyorum. Niyetlerinizin kabul olmasını ve tüm mazlumların ve Canlarımızın acılarını paylaşıyorum.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.