Havza OSB’ye 50 milyon Avroluk Yatırım

Havza OSB’ye 50 milyon Avroluk Yatırım

Sektöründe lider firmalardan olan 50 milyon avroluk yatırım yapacak olan Betong Yapı Sanayi yetkilileri arazide incelemelerde bulundu. Gaz beton üretimi yapacak olan ve 250 kişinin istihdam edileceği fabrika için Mayıs ayında temel atılması planlanıyor.

A+A-

Havza Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapmayı kararı alan bir firmanın yetkilileri incelemelerde bulundu.

Havza OSB'de yatırım yapmayı kararı alan Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Çağlar, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar (TSO) ile fabrikayı kuracak olan Alman firmanın Türkiye Yetkilisi ve Alman mühendisler tarafında fabrikanın kurulacağı alan üzerinde inceleme yaptılar.

Bir süre arazide çalışan heyet daha sonra Havza TSO binasında harita üzerinde çalışma ve görüş alışverişinde bulundular.

35 milyon avroluk ana yatırım ve 15 milyon avroluk yan yatırımlar ile 50 milyon avroluk yatırım planladıklarını kaydeden Betong Yapı Sanayi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Uğur Çağlar, “Havza bize içinden geçen demiryolu ile daha cazip geldi. Biz gaz beton üzerine faaliyet göstermekteyiz. Bizim için nakliye çok önemli. İçinden geçen demiryolu hattı ve deniz yollarına olan yakınlığı ile Havza OSB çok avantajlı bir konumda. Bizden talep 25 Mayıs’ta temel atmamız. Hazırlıklarımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Proje hazırlıklarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bu günde fabrikamızı kuracak olan Alman firmasının temsilci ve mühendisleri ile alanda inceleme yaptık. Temelimizi attıktan sonra 17 ay gibi bir sürede tesisimiz üretime ve istihdama başlayacak. İnşallah kuracağımız fabrikada 250 kadar işçi istihdam edeceğiz.” Dedi.

Çağlar uzun süredir Karadeniz’de yatırım yapma planları olduğunu, Havza OSB’den İspanya gezisi sırasında Havzalı İşadamı Orhan Acar’ın vasıtası haberdar olduklarını belirtti.

Havza TSO Başkanı Acar ise sektöründe lider firmaların Havza OSB’de yatırım yapmasının önemine değinerek; “ İlçemize gelecek tüm yatırımcılara elimizden gelen destekte bulunacağız. Havza OSB demiryolu, denizyolu ve karayolu ile lojistik imkanları sanayiciler için önemli avantajlar sunmakta. Genişleme alanları ile Karadeniz’in en büyük OSB’si olan Havza OSB’de yatırımlar başladıkça Havza’da istihdam ve göç kalmayacak. İnşallah uzun süredir emeklerimizin karşılığını kısa sürede alacağız.” Dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.