Havza Belediyesi 500 Fidanı Ücretsiz

Havza Belediyesi 500 Fidanı Ücretsiz

Havza Belediyesi tarafından bin 500 mavi servi fidanı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

A+A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz; “2018 yılında Havza Belediyesi olarak ilçe merkezinde 10 bin fidanı toprakta buluştururken halkımıza da 5 din adet ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirdik.” Dedi.

Havza Belediyesi Park Bahçe Şefliği deposundan dağıtılan fidanlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Belediye Başkanı Murat İkiz, yaptığı açıklamada, ilçede alt yapı ve üst yapı sorunu olmadığını belirterek; “Amacımız termal ve tarihi ile anılan ilçemizi daha yeşil bir ilçe yapmak” dedi.

İkiz, “İlçemizde yeşil alanları arttırmak için Havza Belediyesi olarak halkımıza ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirildi. Halkımızdan isteğimiz fidanları muhakkak dikmeleri ve diktikleri bu fidanları korumaları” ifadelerini kullandı.

İkiz Türk ve İslam toplumunda ağaç dikmenin önemine vurgu yaparak; “Bu kültür deyimlerimizde ve atasözlerimizde kendine yer bulmuştur. Yine Peygamber Efendimiz ‘Kıyamet kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikin’ demiştir. Biz çevremize bu kadar güzel bakan bir milletiz. Yine etrafımıza bir baktığımız da hepimizin evinin etrafında bir kiraz ağacı, armut ağacı vardır. Yani büyüklerimiz evlerinin etrafına bunları dikerek sadece kendileri için değil, kuşlar için başka canlılar için bu dikimi yapmışlar.” Dedi.

Havza Belediyesi olarak vatandaşların rahat nefes alabilecekleri alanlar oluşturduklarını söyleyen Başkan İkiz, “Havza’yı tamamını yeşille donatmak için çalışıyoruz. Kent merkezinde vatandaşlarımızın hoşça vakit geçirebileceği park ve yeşil alanlar oluşturuyoruz. Bu çalışmalarımızın yanında her yıl vatandaşlarımıza ücretsiz fidan dağıtımı yapıyoruz. 2018 yılında Havza Belediyesi olarak ilçe merkezinde 10 bin fidanı toprakta buluştururken halkımıza da 5 din adet ücretsiz fidan dağıtımı gerçekleştirdik. Daha yeşil bir Havza için çalışmalarımızı artırarak sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

havza-belediyesi-ucretsiz-500-fidan-dagitti-1.jpghavza-belediyesi-ucretsiz-500-fidan-dagitti-2.jpg

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.