Havza Belediye Başkanı Amasya'da Ziyaretlerde Bulundu

Havza Belediye Başkanı Amasya'da Ziyaretlerde Bulundu

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Amasya Şeker Fabrikasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı ile bir süre görüştü.

A+A-

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Amasya Şeker Fabrikasını ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Saatcı ile bir süre görüştü.

Fabrikanın Yönetim Kurulu Başkanı Saatcı, İkiz’e fabrikanın çalışmaları ve 65. pancar alım kampanyası hakkında bilgiler verdi. Saatcı;10 bölgede, 219 köydeki 4 bin 424 üreticiyle sözleşme yaptıklarını, bu çiftçilerin 90 bin 676 dekar alanda pancar ekimi gerçekleştirdiğini belirterek “Ekim sahalarında beklediğimiz şeker pancarı 550 bin ton civarındadır. Pancar miktarına karşılık çiftçilerimize 150 milyon TL ödeme yapılacak. 2018/2019 kampanya döneminde yaklaşık 55 bin ton kristal toz şeker ile yan ürün olarak maya ve yem sanayisi için en önemli ham madde olan 23 bin ton melas, yöremiz besiciliğinde önemli yeri olan 150 bin ton yaş pancar küspesi üretimi gerçekleştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi. 

Havzanın Amasya Şeker Fabrikası için önemli bir bölge olduğunu belirterek; “Havzalı üreticilerimiz her zaman fabrikamızın yanında oldu. Bizlerde daima Havzalı üretici kardeşlerimizin yanında ve destekçisiyiz.” Dedi.

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ise 65. pancar alım kampanyasının hayırlı olması temennisinde bulunarak; “ Yoğun programım nedeni ile kampanya açılışına katılamadım. Amasya Şeker Fabrikası bölgemize kattığı katma değer ile önemli kuruluşlarımızdan birisi. Sağlamış olduğu istihdam ve bölge ekonomisindeki yeri ile bölgemiz için önemli. Fabrikamızın 65. pancar alım kampanyasının bölge çiftçimiz ve fabrikamıza hayırlı olmasını dilerim.” Dedi.

Ziyarette Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havzalı şeker pancarı ekicilerinin sorunları ve sorunların giderilmesiyle ilgili Saatcı ile karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 

havza-belediyesi-001.jpg

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.