HAVA PARK BAFRA TURİZM VE SANAYİSİNE KATKI YAPACAKTIR

HAVA PARK BAFRA TURİZM VE SANAYİSİNE KATKI YAPACAKTIR

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hava Sporları Federasyonu (THSF) ekibi, teknik incelemelerde bulunmak için Bafra’ya geldi. İki uzman pilottan oluşan ekip, 2 gün boyunca Bafra’da incelemelerde bulunacak.

A+A-

THSF yönetim kurulunun çeşitli illerde hava parkı kurma kararı almasının ardından federasyona bağlı Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü’nün talebiyle yapılan incelemeye THSF il temsilcisi, Bafra Gençlik ve Spor Müdürü ve kulüp yönetim kurulu üyeleri katıldı.

 

Teknik heyet, Kızılırmak Seddesi yakınlarında hava parkı olmaya uygun yerlerde incelemelerde bulunacak. Ayrıca yaz aylarında yapılabilecek planör pilotaj eğitimlerine uygunluk açısından Emenli Mahallesi merası da gezilecek. Teknik heyet bu incelemelerin ardından ikinci gün Bafra Kapıkaya ve Derbent yamaç paraşütü tepelerinde de inceleme yapacak. 25-29 Temmuzda yapılacak olan KAPIKAYAFEST Uluslararası Doğa Sporları ve Kültür Festivali için istişarelerde bulunacak.

 

Bafra’ya Hava parkı yapılması için destek veren Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin; "Öncelikle ilçemizde bulunan ve çeşitli incelemeler yapan THSF teknik ekibine, THSF Başkanı Ahmet Çağrı Özer bey, THSF il temsilcisine ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürümüz Osman Şenocak'a çok teşekkür ediyorum. Bafra’mıza Hava Park Kurulması konusunda Burhan Apaydın hocamız ve derneğimizle istişarelerimiz oldu. Bu konuda ki öneri ve çalışmalarına tam destek veriyorum. Bu hizmete kavuşmak için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Çünkü Hava Park, Bafra Turizm ve Sanayisine katkı yapacaktır.” Dedi.

 

Bafra Hava Sporları ve Gençlik Kulübü Başkanı Burhan Apaydın ise; “Bafra geçmişinde 1986’lı yıllarda bölgesel havacılık kurslarına ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde ise kulüp olarak Bafra’nın gelişimine destek vermek amacıyla Bafra Belediyesi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışmalar yapıyoruz. Sıcak Hava Balonu Uçuşları ve binlerce insanımızın katıldığı KAPIKAYAFEST’i birlikte gerçekleştirdik. Bafra için büyük projemizi ise “BAFRA HAVA PARKINA KAVUŞUYOR” sloganı ile başlattık. Bafra gerek arazi ve gerekse sosyal yapı açısından havacılık faaliyetleri için uygundur. Faaliyetlerimize destek veren Başta Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin Olmak üzere, THSF Başkanımıza, THSF teknik ekibimize ve destek veren herkese teşekkür ederim. Hep birlikte hava parkını Samsun-Bafra’ya kazandıracağız inşallah” dedi.

 

Hava Parkı nedir?

İnsanlarımızın, özellikle de gençlerimizin havacılığı sevmeleri ve uçak korkularını yenebilmeleri için uygun ortam bulmaları lazım. Kapısını çalıp, ‘Kardeşim şu uçağı bana bi anlat’ diyecekleri hava parkları olmalı. Hava araçlarının amatör ve sportif havacılık faaliyetleri için iniş ve kalkış amacıyla kullanacakları hava parklarının birçok işlevleri var. Bunlardan bazıları;

- Kent, bölge ve ülke insanlarına havacılık sevgisini aşılamak, havacılıkla ilgili alanlarda bilgi birikimlerini artırmak ve havacılığın gelişimine destek olmalarını sağlamak,

- Havacılığa ilişkin konularda eğitsel programlar geliştirip bilim iletişimi gerçekleştirmek,

- Havacılık alanında çeşitli sportif yarışma ve faaliyetlere ev sahipliği yapmak,

- Çeşitli uçuş okulları (Planör, Yamaç paraşütü, microlight, Ultralight, model uçak vb. ) aracılığıyla havacılık eğitimleri vermek.

-Alternatif turizm faaliyetlerinden olan havacılık faaliyet ve festivallere ev sahipliği yapmak,

-Havacılığın gelişmesine katkı sağlayan, tarihi değeri olan ve havacılık mirasına ait hava aracı, nesne ve bilgileri sergilemek,

-Halkın havacılık hobisini engellerle karşılaşmadan yapabilmesini sağlamak.

-Ülkemiz ve dünya havacılık mirasının öncülerini tanıtıp onurlandırmak.

Hava parklarında, hava araçlarının kalkış ağırlığına ve azami kalkış mesafesine uygun pist uzunluğuna sahip olması, pistin en az 18 metre genişliğe sahip olması, pistin çevresindeki 25 metre mesafede herhangi bir mani ya da engelin bulunmaması, en yakın binanın pistten en az 500 metre uzakta olması şartı aranmaktadır. Hava parkları bulundukları şehirlerin turizmine, ticaret hayatına, kültürel faaliyetlerine ve sportif faaliyetlerine önemli katkılar sağlamaktadır.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.