HAMAMAYAĞI KAPLICA TESİSLERİNİN TEMELİ ATILDI

HAMAMAYAĞI KAPLICA TESİSLERİNİN TEMELİ ATILDI

Yıllarca Ladik Belediyesi tarafından işletilen ve ardından 29 yıllığına kiralanarak Akdağ Yatırım Turizm İnşaat San. Tic. A.Ş. tarafından hizmet veren Ladik Hamamayağı Kaplıca Tesisleri yenilenerek, hizmete sunulacak.

A+A-

Suyu, piknik alanları ve dinlenme tesisleri ile Ladik’in en önemli turizm alanı olan Hamamayağı Kaplıca Tesisleri yenilenecek yüzüyle Türkiye’nin önemli kaplıca tesisleri arasında yerini almaya şimdiden aday.

Suyunun içerdiği mineraller bakımından dünyanın ünlü kaplıcaları arasında yer alan tesislerin tamamı yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacak. Proje kapsamında tesislerde Türk Hamamı, termal su ve tatlı su havuzları, jakuzi, restoran, spor salonu, sauna, buhar odası masaj salonları ve toplantı salonları gibi bölümler olacak.

Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, Akdağ Yatırım Turizm İnşaat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen, Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Mısırlı ve Abdullah Doyaroğlu’nun katıldığı temel atma töreninde kurban kesildi ve dua yapıldı.

 

DİLMEN,”HAMAMAYAĞI TEKRARDAN ÖNEMLİ TURİZM MERKEZİ OLACAK”

Temel atma töreninde, Ladik Akdağ Yatırım Turizm İnşaat San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Dilmen tesisle ilgili bilgiler verirken, termal turizmin gelişmesiyle Ladik’te yeni bir istihdam sahası oluşacağını ifade ederek konuşmasına şöyle devam etti. “Kaplıcamızın tarihi çok eski yıllara dayanmaktadır. Böylesi değerli bir hazineyi değerlendirip, kazandırmakta bizlere nasip oldu. Allah nasip ederse önümüzdeki yıllarda kaplıcamız tekrardan önemli turizm merkezi haline gelecek. Tesisimiz sadece Ladik’in değil, Türkiye’nin gözde termal otellerinden biri olacak. Taban alanı 1300 m² olan ve 5 kat inşa edilecek otelimizde; 150 yatak kapasiteli 50 oda, 300 kişilik yemek salonu, 2 toplantı salonu, 7 adet özel aile banyosu, kaplıca ortamında kurulu konaklama imkânlarından yararlanılan, hastaların uzman doktorlar tarafından kontrol edildiği ve ayakta kaplıca tedavisi gördükleri 1 adet kür merkezi ve bay bayan 180 m²’lik kür havuzları, Türk Hamamı, termal su ve tatlı su havuzları, jakuzi, spor salonu, sauna, buhar odası ve masaj salonları gibi imkanları kaliteli hizmet anlayışımızdan taviz vermeden, müşterilerimizle buluşturacağız.” dedi.

BAŞKAN ÖZBALCI, “LADİK’E BÜYÜK BİR HARAKETLİLİK KAZANDIRACAK”

Projenin önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkür eden Ladik Belediye Başkanı Selim Özbalcı, “İlçemize gelen insanlarımızı Ladik’te konaklatmamız lazım, dışarı da değil. Tesislerimizi bu güne kadar gerektiği şekilde inşa edememişiz ve kaliteli hizmet verememişiz. Bugün temelini atacağımız tesisimiz 5 yıldızlı bir konfora sahip olacak. Bu yatırımı yapan Akdağ Yatırım Turizm yönetimine çok teşekkür ediyorum. Hamamayağı yenilenen yüzüyle Ladik’e de büyük bir hareketlilik kazandıracak ve ilçemize büyük bir güç katacak. Birçok hastalığa şifa veren sıcak suyumuzu böylelikle en iyi şekilde değerlendirmiş olacağız. Proje tamamlandığında Ladik dev bir tesise kavuşmuş olacak. İlçemize şimdiden hayırlı olsun.” ifadelerini kullandı.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.