HALKI KİN VE NEFRETE SEVK ETMEK SUÇTUR!

HALKI KİN VE NEFRETE SEVK ETMEK SUÇTUR!

Saadet Partisi Samsun İl Başkanı Temel Armutçu,

A+A-

 9 Temmuz 2018 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı ironik bir paylaşımın Samsun’daki bazı yerel haber siteleri tarafından çarpıtarak gündeme getirilmesi üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Temel Armutçu, Saadet Partisinin CHP’ye vekil kazandırdığı, HDP’yi meclise soktuğu gibi iddialar üzerine bir ay önce sosyal medya hesabından ironik bir paylaşım yapmıştı. 9 Temmuz 2018 tarihinde yapılan, ‘’16 yıl AKP'ye meclisin 3/2 çoğunlugunu veren "Saadet" baktı bu iş tek başına olmuyor. CHP ve HDP ye de omuz attı ve Meclise soktu… J’’ paylaşımını bazı haber sitelerinin çarpıtarak yeniden gündeme getirmeleri üzerine Armutçu yaptığı açıklamada, ‘’Vicdanlarını cüzdanları arasında taşıyanların bu iftiralarının beyhude olduğu bilinmelidir.’’ ifadelerini kullandı.

İDRAK SORUNU OLANLARDA VAR ART NİYET TAŞIYANLARDA

Bir ay önce yapılan ironik bir paylaşımın Hakkâri’de yaşanan hain saldırının ardından çarpıtılarak gündeme getirilmesinin habercilik etiğine sığmadığını belirten Armutçu, ‘’Şahsımla hiç bir diyaloga girmeden hiç bir röportaj yapılmadan, yaşanan hain saldırı üzerine yorumummuş gibi haber olarak sunulması ahlaki değildir. O gün o saldırının üzerine yaptığımız kınama ve taziye mesajının yerine bir ay önceki bir paylaşımın yayınlanmasının altında bir art niyet vardır.’’dedi.

HALKI KİN VE NEFRETE SEVK ETMEK SUÇTUR

Bilinçli olarak halkın kin, nefret ve öfkeye sevk edilmesinin gazetecilik ruhuna uygun bir hareket olmadığını; aksine gazetecilik ruhuna ihanet ve resmen de suç olduğunun altını çizen Armutçu, açıklamasını şöyle sürdürdü;  ‘’Yaklaşık 1 ay önce gerçekleşen seçimler esnasında Saadet Partisi seçmenlerini etkilemek için, Saadet Partisi aslında AKP'yi, CHP’yi, HDP’yi destekliyor iftiralarını atanların bu iftiralarının tutarsızlığını ifade etmek için yazdığım "16 yıl AKP'ye meclisin 3/2 çoğunluğunu veren Saadet baktı bu iş tek başına olmuyor CHP ve HDP'ye de omuz attı ve meclise soktu." şeklindeki ironiyi anlayamayacak kadar Türkçesi kıt bazı basın mensuplarının bu yazıyı kullanarak bilinçli bir şekilde halkı kin, nefret ve öfkeye sevk etmeye çalışmaları ahlaklı bir tutum değildir. Demek istediğimiz madem Saadet Partisinin bu kadar gücü var, desteğiyle 16 yıldır meclisin%80 ini seçtirebiliyorsa o zaman niye başkalarını seçtiriyor da kendisi meclise girmiyor?’’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.