HAFTAYA BAKIŞ 20. HAFTA

HAFTAYA BAKIŞ 20. HAFTA

2015-2016 Süper Lig Futbol Sezonunda Türkiye Kupası maçları nedeniyle verilen bir haftalık aradan sonra heyecan tüm hızıyla devam ediyor.

A+A-

 Ligde 20. haftayı da geride bırakırken bu hafta Süper lig'de neler oldu? Galatasaray evinde ağırladığı Torku Konyaspor ile golsüz berabere kalarak çok önemli 2 puan daha kaybetti.  Lider Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'a 4-2 yenildi ancak maç fazlasıyla liderliğini sürdürdü. Beşiktaş hava muhalefeti nedeni ile oynayamadığı iki haftadan sonra sezona görkemli bir başlangıç yaptı ve Gaziantepspor'u 4-0 mağlup ederek şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürdü. Trabzonspor Türkiye Kupasında mağlup olduğu rakibi Akhiser Belediyespor'a ligde de mağlup olmaktan kurtulamadı ve deplasmanda yaptığı mücadelede karşılaşmayı 2-1 kaybetti. Öyleyse başlayalım.

*

Lider Fenerbahçe bu hafta deplasmanda yeni teknik direktörleri Jose Morais'in beyin kanaması teşhisiyle hastanede tedavisi süren Antalyaspor'a konuk oldu. Maça Antalyaspor güçlü rakibi karşısında oldukça hızlı başlarken cezalı oyuncusu Simon Kjaer'in yokluğunda Fenerbahçe defansının mücadele boyunca bireysel hataları gözden kaçmadı. Antalyaspor hızlı ve baskılı oyununun neticesinde ilk yarıda dünyaca ünlü oyuncusu Samuel Eto'o'nun Süper Lig'de hanesine 14. golü olarak yazılan 41. dakikadaki golü ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Fenerbahçe'nin ileride çoğalmakta zorlandığı mücadelenin ilk yarısında galibiyeti daha çok arzulayan taraf da ev sahibi takımdı. İlk yarı ev sahibi takımın 1-0 üstünlüğü ile sona ererken Antalyaspor fırtınası ikinci yarıda da devam etti. Fenerbahçe'nin hatalarını affetmeyen güney temsilcisi bu yarıda da 54.dakikada Danilo ve 56. dakikada Makoun ile iki gol daha buldu. Uzatma dakikalarında Sakıp Antalyaspor'un 4. golüne imza atarken Fenerbahçe'nin 84'te Bruno Alves ve uzatmalarda penaltıdan Robin Van Persie'nin golleri ise Fenerbahçe'ye yetmedi ve mücadeleyi Antalyaspor 4-2 kazandı. Fenerbahçe bu mağlubiyetin ardından 46 puanda kalırken maç fazlasıyla liderliğini devam ettirdi. Rakibi Antalyaspor ise 4 maç sonra aldığı galibiyetle puanını 24'e yükseltti ve haftayı 13. sırada tamamladı.

*

Galatasaray bu hafta kendi saha ve seyircisi önünde Torku Konyaspor'u ağırladı. Hafta içinde golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın Çin'e transferi ile gündeme oturan sarı kırmızılı takım ile Torku Konyaspor arasındaki mücadelede gol sesi çıkmadı Mücadelede Burak Yılmaz'ın yerine mücadele eden takımın gol umudu genç yetenek Sinan Gümüş'ün sakatlığı ise Galatasaray adına talihsiz bir an oldu. Golcü futbolcunun sahalardan en az 6 hafta uzak kalması bekleniyor. Fenerbahçe'nin puanlar kaybettiği haftada liderle arasındaki farkın kapanmasına yönelik fırsatı iyi değerlendiremeyen Galatasaray hücumda çoğalmakta zorlandı. Mücadelenin ilk yarısında Galatasaray'ın rakibinin kalesine hiç isabetli şutunun olmaması ilk yarının en önemli istatistiki bilgisiydi. İkinci yarıya da tutuk başlayan Galatasaray son çeyreğe girildiğinde ise üzerindeki durgunluğu atarak Konyaspor üzerinde baskı kurmaya başladı. Ardarda pozisyonlarla rakibini kalesine hapseden sarı kırmızılı takımın Olcan ile bir vuruşu da direğe de takıldı. Karşılaşma başladığı gibi 0-0 golsüz sona erdi ve takımlar birer puanı paylaştılar. Bu sonucun ardından Galatasaray tam bir buçuk yıl sonra ilk kez bir mücadeleden golsüz beraberlikle ayrılarak puanını 34'e çıkartırken averajla da olsa 3. sıradaki yerini korumayı başardı. Torku Konyaspor ise  ise puanını 33'e çıkardı ve haftayı 6. sırada tamamladı.

*

İki maç eksiği ile ligde ikinci sırada bulunan Beşiktaş bu hafta sahasında Gaziantepspor'u ağırladı. İki haftayı hava muhalefeti nedeniyle boş geçirdiği için iki haftalık bir gecikmeyle ikinci yarının ilk mücadelesinde seyircisi ile buluşan siyah beyazlı takımda hafta içinde Ersan Gülüm Çin'e transfer olmuştu. Mücadelede Ersan'ın yerine yeni transfer Marcelo Guedes mücadele etti. Karşılaşmaya iki taraf da istekli ve hızlı başlarken daha maçın ilk saniyelerinde golü kaçıran taraf Gaziantep oldu. İlk dakikanın ilk saniyelerinde Larsson'un vuruşunu ayağıyla dışarı çelen kaleci Tolga Zengin kaleyi kolay kolay Boyko'ya teslim etmeyeceğinin de sinyallerini veriyordu. Nitekim mücadele boyunca yüzde yüzlük 4 pozisyonda daha kalesini gole kapatan Tolga Zengin maçın da en iyileri arasına girmeyi başardı. Maçta Gaziantepspor'un kilidini çözmeyi başaran isim 38. dakikada Gökhan Töre olurken, golde elinden topu kaçıran Gaziantep talecisinin hatası büyüktü. Gole kadar rakibi üzerinde bilindik baskısını kuramayan Beşiktaş gol yollarında da etkili olamıyordu. 42'de Oğuzhan'ın savunma oyuncularnı çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta gelen golle Beşiktaş durumu 2-0 yaparken devre de bu sonuçla sona erdi. İkinci yarıda da karşılıklı ataklarla devam eden mücadelede Beşiktaş yıldız oyuncusu Mario Gomez ile 61 ve 70. dakikalarda iki gol daha bularak skoru 4-0'a taşıdı. Mario Gomez ligde 15. golüne ulaşırken, Beşiktaş forması altında oynadığı maçlarda 4. kez bir maçta 2 gol atma becerisini göstermiş oldu. Karşılaşmada başka gol olmazken Beşiktaş zorlu mücadeleyi 4-0 kazanarak şampiyonluk yarışında yoluna devam etti. Siyah beyazlı takım için üzücü haber ise karşılaşmanın henüz başında sakatlanan Rodolfo'nun devreyi kapattığının haberiydi. Bu galibiyetin ardından Beşiktaş puanını 44'e çıkartarak iki maç eksiğiyle lider Fenerbahçe'nin 2 puan gerisinde ikinci sırada zirve takibini sürdürdü. Gaziantepspor ise bu mağlubiyetle 26 puanda kalarak haftayı 8. sırada tamamladı.

*

Trabzonspor bu hafta Akhisar Belediyespor deplasmanındaydı. Mücadeleye hızlı başlayan ev sahibi takım maçın henüz 8.dakikasında Douglao'nun golüyle 1-0 öne geçti. 14. dakikada ise Trabzonspor'un yeni transferi Muhammet Demir bordo mavili takımın beraberlik golüne imzasını atarken bu gol Muhammet'in Trabzonspor formasındaki ilk golü oldu. İlk yarıda başka gol olmayınca takımlar soyunma odasına 1-1 beraberlikle gittiler. İkinci yarıda gol için bastıran Trabzonspor ard arda bulduğu pozisyonlarda bir türlü topu çerçeveye sokamadı. 80.dakikada ceza sahası içerisinde Rodallega'nın düşürüldüğü phozisyonda hakemin penaltı noktasını göstermesi ile penaltıyı kullanan Rodallega'nın kaydettiği golle Akhisar bir kez daha öne geçti. 87.dakikada hakemle sözlü diyaloğa giren Douglas kırmızı kart görerek Trabzonspor'u 10 kişi bıraktı. Mücadelede başka gol olmayınca karşılaşmayı Akhisar Belediyespor 2-1 kazandı. Bu galibiyetin ardından Akhisar puanını 33'e çıkararak haftayı 5. sırada tamamlarken Trabzonspor ise bir maç eksiği ile 24 puanda kaldı ve haftayı 12. sırada tamamladı.

*

Gelelim haftanın diğer mücadelelerine.. Osmanlıspor bu hafta evinde Medicana Sivasspor'u ağırladı. Mücadeleden Osmanlıspor 4-0 üstünlükle ayrıldı. Bu sonuçla Osmanlıspor 25 puanla ve 9. sırada haftayı tamamlarken, Sivas ise haftayı 14 puanla ve 16. sırada tamamladı. Kayserispor bu hafta evinde Mersin İdman Yurdu'nu ağırladı. Geçen hafta Akhisar'dan bir puan almayı başaran Mersin bu hafta da deplasmanda Kayserispor'u 1-0 yenerek ligde kalma umutlarını sürdürdü. Bu sonuçla Mersin 14 puanla ve 17. sırada haftayı tamamlarken, Kayseri ise haftayı 22 puanla ve 14. sırada tamamladı. Bursaspor ile Medipol Başakşehir mücadelesi ise nefesleri kesti. Bursaspor'da teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun ve Tomas Necid'in 36. dakikada kırmızı kart gördüğü mücadelen takımlar 3-3 beraberlikle ayrıldılar. Bu sonuçla Bursaspor 25 puanla ve 11. sırada haftayı tamamlarken, Başakşehir ise haftayı 34 puanla ve eksi averajla 4. sırada tamamladı. Ligde tutunma yolunda Eskişehirspor Çaykur Rizespor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak umutlarını sürdürdü. Eskişehir bu beraberlikle puanını 14'e yükseltirken haftayı 18. sırada tamamladı. Rizespor ise 25 puanla 10. sırada haftayı tamamladı. Haftanın son mücadelesinde ise  Kasımpaşa ile Gençlerbirliği karşı karşıya geldiler. Mücadeleyi  deplasmanda 1-0 Gençlerbirliği kazanırken kırmızı siyahlı takım İbrahim Üzülmez'in teknik patronluğunda çıktıkları üçüncü maçtan da 3 puanla ayrılmayı başardı.  Bu önemli galibiyetin ardından 20 puana yükselenh Gençlerbirliği haftayı 15.sırada tamamlarken, Kasımpaşa ise 31 puanda kaldı ve haftayı 7.sırada kapattı.

*

Hafta içerisinde Türkiye Kupasında çeyrek final müsabakalarının ilk maçları oynanacağı bilgisi ile haftaya görüşmek dileğiyle sporla kalın..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.