GÜL, “SAĞLIKTA KATKI PAYINA HAYIR”

GÜL, “SAĞLIKTA KATKI PAYINA HAYIR”

DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül

A+A-

“”devletin, memurlardan ve emeklilerden hastane, doktor ve ilaç katkı payı adları altında kesinti yapmasının 657 sayılı devlet memurları kanunda yeri yoktur. Bu uygulama bir zamanlar bankaların çekilen kredilerden dosya masrafı adı altında para alması ile eş değerdedir.” 


DESK-Demokratik Sendikalar Konfederasyonuna bağlı Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül,  hastane, doktor ve ilaç katkı payı kesintileri hakkında yazılı basın açıklaması yaparak, uygulamanın ve çıkarılan tebliğin 657 sayılı devlet memurları kanuna aykırı olduğunu belirterek, bu uygulamanın son bulması gerektiğini belirterek şunları söyledi. Gül, “ son zamanlarda sürekli artan hastane, doktor ve ilaç katkı payları, geçinmekte zorluk çeken ve emeği ile geçinmeye çalışan insanların belini bükmeye başlamış ve insanlar sağlık hizmeti almak için doktora ya da hastaneye gitmeye korkar hale getirmiştir. Hastaneye ve doktora giden memur ya da emekli de zaten doktora gitse bile ilacını alamadan gene eli boş bir şekilde evine dönmektedir. Çünkü yemeye ekmek bulamayan emekli ve memur enflasyon 9,32 iken, % 3+3= 6’ ya toplu görüşme masasında imza atarak kendilerini yoksulluğa ve açlığa terk eden,  yetkili konfederasyon yüzünden ilacını alamamaktadır” dedi.

  Ofis Sen Samsun İl Başkanı Fevzi Gül, devletin, memurlardan ve emeklilerden hastane, doktor ve ilaç katkı payı adları altında kesinti yapmasının 657 sayılı devlet memurları kanununa da aykırı olduğunu belirterek, katkı payı uygulamasını bir zamanlar bankaların vatandaşlardan çekilen kredilerden dosya masrafı adı altında para alması ile eş değerde olduğunu belirterek ve şöyle devam etti.

 

Gül, “devletin, memurlardan ve emeklilerden hastane, doktor ve ilaç katkı payı adları altında kesinti yapmasının 657 sayılı devlet memurları kanunda yeri yoktur. Bu uygulama bir zamanlar bankaların çekilen kredilerden dosya masrafı adı altında para alması ile eş değerdedir. Çünkü çıkarılan tebliğ, tüzük ve yönetmelikler yasalara aykırılık teşkil etmemelidir. Oysa katkı payı uygulaması 657 sayılı devlet memurları kanununda yer almamasına rağmen memur ve emekliden yasal olmadığı halde kesinti yapılmaktadır. Çünkü memurların brüt maaş tutarı üzerinden devlet zaten genel sağlık sigortası kapsamında kesinti yapmaktadır.  Haliyle katkı payı adı altında tekrardan kesinti yapılması illegaldir” dedi.

 

Gül, son olarak tüm sendika konfederasyonlarına ve sivil toplum kuruluşlarına seslendiğini belirterek şöyle devam etti.

 

Ofis Sen İl Başkanı Fevzi Gül, “buradan tüm sendika konfederasyonlarına, tüm sivil toplum kuruluşları ve tüketici derneklerine sesleniyorum; gelin hep birlikte el, ele verip bu haksız uygulamayı yargıya taşıyalım ve hesap soralım. Garip, fakir, fukara ve garip, gurabanın duasını almak istiyorsanız bu adımı hep birlikte atalım ve tıpkı bankaların aldığı haksız kazanç gibi bu paralarımızı geri alarak bu haksız uygulamayı ortadan kaldıralım. Devlet, Anayasaya gereği vatandaşının sağlığından sorumludur. Bu sebeple “SAĞLIKTA KATKI PAYINA HAYIR” demek için bir kez olsun bir araya gelelim ve bu sorunu ortadan hep birlikte kaldıralım. Ayrıca buradan yetkili sendikaya sesleniyorum; vicdanınızı rahatlatmak ve kamuoyundaki kaybettiğiniz itibarınızı, saygınlığınızı yeniden kazanmak istiyorsanız fakir fukaranın, garip gurabanın hakkını kimseye yedirmeyin. Gelin! Bu durumu biran evvel hep birlikte çözelim” dedi

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.