Göksel Başar 74. TOBB Genel Kurul’na Hitab Etti

Göksel Başar 74. TOBB Genel Kurul’na Hitab Etti

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 74. Genel Kurulu’nda, TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili 1 yıllık faaliyetler ile ilgili bilgiler aktardı.

A+A-

TOBB AB Uyum Komisyonu Başkanı ve Bafra TSO Başkanı Göksel Başar konuşmasında “Sayın Divan Başkanı, Sayın TOBB Başkanım, Kıymetli Genel Kurul Delegeleri, Birliğimizin 74. Genel Kurulu hayırlı olsun. Sizleri TOBB AB Uyum Komisyonu adına saygıyla selamlıyorum.

Geride bıraktığımız faaliyet döneminde, Birliğimiz AB olan ilişkiler geliştirerek faaliyetlerine devam etmiştir. İş dünyasının AB-Türkiye Yüksek Düzeyli Ekonomi Diyalogu etkinliğine katılımı Birliğimizce koordine edilmiş, camiamızı Birliğimiz Başkanı temsil etmiştir. Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi’nin Türkiye tarafı eş-başkanlığını Birlik başkanımız yürütmektedir. Komite’nin biri Adana ve diğeri Brüksel olmak üzere iki toplantısı gerçekleştirilmiştir.

Türkiye-AB Bilgi Merkezleri Projesi Birliğimiz ile Oda ve Borsa camiamızca başarıyla yürütülmektedir. Projeye AB tarafından 2 milyon Avro destek sağlanmaktadır.

Birliğimiz ve EUROCHAMBRES işbirliğinde geliştirilen Türkiye-AB İş Ortaklığı Projesi’nin de uygulanma süreci başlamıştır. 5 Milyon Avro hibe sağlanan projeye Oda ve Borsalarımızın göstereceği ilgi son derece önemli olacaktır.

İki yıl sürecek olan ve 15 milyon Avro hibe sağlanan, ‘Birlikte Yaşamak ve Çalışmak Suriyelilerin Türkiye Ekonomisine Entegrasyonu’ isimli Proje de Birliğimiz ile oda ve borsalarımız tarafından yürütülmektedir.

AB üyelik süreci, Türkiye için stratejik bir tercih olarak, Türkiye’nin iktisadi ve siyasi dönüşüm çabalarına ciddi katkı sağlamıştır. Gümrük birliğinin modernizasyonu müzakere artık başlatılmalıdır. Vize konusunda ortak bir çözüm temeli bulunmalıdır.

Sayın Divan Başkanı, Sayın TOBB Başkanım, Kıymetli Genel Kurul Delegeleri sözlerime son verirken bu güçlü ve birlik içerisinde Türkiye’nin sorunlarına çözüm arayan büyük camianın parçası olmaktan duyduğum memnuniyet ve gururu sizlerle paylaşmak ister hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.

basar-hitap-etti.jpg

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.