GİRİŞİMCİ OKUL VE İHTİHDAM İÇİN İŞBİRLİĞİ PROJESİ

GİRİŞİMCİ OKUL VE İHTİHDAM İÇİN İŞBİRLİĞİ PROJESİ

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası ile Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birlikte “Girişimci Okul ve İstihdam için İşbirliği” projesini hayata geçirebilmek için protokol imzalandı.

A+A-

Protokol öncesi Bafra Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman öğretmeni ve proje danışmanı Selim Aksar proje ile ilgili olarak açıklamada bulundu.

Proje danışmanı Selim Aksar; “Türkiye Girişimcilik Stratejisi ve Eylem Planı 2015-2018 hedeflerinde de girişimciliği okullarda yayma hedefi vardır. Okullardaki girişimcilik potansiyelini ortaya çıkararak, engelleri ortadan kaldırmayı ve girişimcilik kültürünü canlandırma amaçlanmıştır. Okul olarak öğrencilerin geleceğe ümitle baktığı, inovasyona açık, girişimci iklimini okulumuzda gerçekleştirmek, girişimcilik eğitimlerini artırarak ilham veren girişimci rol modellerin tanıtılmasına yönelik uygulamalar yapmak istiyoruz. Samsun bölgesindeki bölgesel ve ulusal kalkınmaya okulumuz Muhasebe Finansman alanı olarak katkıda bulunmak ve geleceğin girişimcilerini yetiştirmek istiyoruz.

Aksar sözlerine şöyle devam etti: “Yapılacak proje ile okulumuzda öğrenim gören Muhasebe Finansman alanı öğrencilerinin; Sosyal iletişim becerilerini geliştirmek, Girişimci bir kimlikle okuldan mezun olmalarını sağlamak, Bölge istihdamına katkıda bulunmak, Öğrencilerde gelişime ve değişime yatkınlığın artırılması, Mesleki bilgi ve becerilerinin artması, KOSGEB sertifikalı girişimcilik kursları almalarının sağlanması, Rol model olarak iş dünyasından tanınmış işverenlerle okul ortamında öğrencilerin erkenden tanışmalarının sağlanması, Ders dışı zamanlarını verimli geçirmelerinin sağlanması, yanlış arkadaşlıklar kurmalarının önlenmesi ve zararlı alışkanlıklar edinmelerinin engellenmesi, Okula olan aidiyetin, akademik ve sosyal başarılarının artırılması, okul devamsızlıklarının azaltılması ile öğrencilerde yeni ilgi alanları oluşturulması, Okulun akademik eğitimleri dışında öğrencilerimize kişisel gelişim ve girişimcilik alanlarında kariyerlerine katkı sağlamak, Öğretmenlerin liderlik vasıflarının artması hedeflenmektedir “dedi.

Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu; Bafra Ticaret ve Sanayi Odası adına Başkan Göksel Başar’a Odanın böyle bir projeye destek olduğu için teşekkür ederek “proje süresince öğrencilere kazandırılacak bu özelliklerin okul sonrası hayatlarında katma değer sağlayacaktır” dedi.

Bafra TSO Başkanı Göksel Başar konuşmasında “geleceğimiz olan siz değerli öğrencilerin kendinizi geliştirmek ve iş hayatına atılması için eğitimin yanı sıra diğer donanımları da edinmeniz önemlidir. Örneğin TV dizilerine ayırdığınız zaman yerine kitap okuyun, sosyal medyada geçirdiğiniz zaman yerine kişisel gelişimine katkılar sağlayacak sosyal faaliyetlerde bulunun, tatillerde işyerlerinde çalışarak kendini geliştirin” dedi.

Şehit Erkut Yılmaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Muhasebe Finansman Uygulama Atölyesinde gerçekleşen imza törenine Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra TSO Genel Sekreteri Talip Şahin, Okul Müdürü Halil Uncu,  Proje danışmanı Selim Aksar ve proje yürütme kurulu, okul öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Ayrıca Bafra TSO Başkanı Göksel Başar’a 2018 – 2019 eğitim öğretim yılında yürüttüğü “Samsun Turizm Elçisiyim” projesine ve Samsun tanıtımlarına vermiş olduğu katkılarından dolayı proje yürütme ekibi adına Bafra İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu tarafından Turizm Elçisi plaketi taktim edildi.

bafra-haber-1-004.jpgbafra-haber-2-003.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.