GİRİŞİMCİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİLER

GİRİŞİMCİ KADINLAR BİR ARAYA GELDİLER

İlçemizde bulunan girişimci kadınlar Ticaret Sanayi Odası toplantı salonunda bir araya geldiler.

A+A-

Gerçekleştirilen toplantıya Bafra Kaymakamının eşi Hanfendi  Dürdane  Arslan, Bafra Beledi Başkanının eşi Hanfendi Şükriye Şahin, Yasemin Kının Muratoğlu, Sakine Şişman, Selam Erduran, Ayla Çakmak, Havva Kaplan, Mine Kanatlı, Sevinç Akın ve Ferda Karagöl Demir katıldı.

Yapılan toplantıda dikkat edilecek konular arasında; kurulacak olan pazarda yalnızca kadınlar hizmet verecek, pazarda çiğ ürünler satılmayacak (süt, peynir, yoğurt, yumurta, şarküteri ürünleri gibi), pazarda satış yapan kimselerin belediyeden izin kimlikleri olacak, pazarda hizmet verecek olan kişiler bir şartname imzalayacaklar. Pazarda hizmet verecek  olan kişiler tek tip kıyafet giyecekler, pazarın faaliyet te olacağı bir gün belirlenip açılış kapanış saatleri duyurulacaktır. (haftada bir gün oda Çarşamba günü olabilir).Pazardaki ürün çeşitliliğine dikkat edilecek yani ( yanıç ,turşu, nokul, balık, su böreği, mantı, balık ekmek ve el işleri gibi). Geri dönüşümlü olması için pazarda plastik tabaklar kullanılacak. Fırın tepsiler cam yada paslanmaz çelik olacak. Ürünlerin üzeri streç  filmle kapatılmış şekilde gün sonuna kadar muhafaza edilecek. İkramlarda eldiven kullanılacak ve hijyen kurallarına dikkat edilecek. Çay hizmeti için alanda hizmet veren çay ocağından faydalanılacak. Bu arada kişiler mağdur edilmeyecektir.

Toplantı sonrasında ayrıca bu aşamada kişilerin becerilerini sundukları bir yarışma düzenlenmesi. Seçilen şahıslar için bir eğitim planı yapılacak. Birdaki toplantı ise10 Nisan 2015 Cuma günü Adnan Menderes Parkında yapılacaktır. Bu zaman zarfı içerisinde bu tarihe kadar yapılacak ön hazırlık ile pazarda satış yapacak ve hizmet sunacak katılımcıların toplanması ve becerileri doğrultusunda değerlendirmeler yapılacak. Yapılacak olan toplantıda katılımcılar hakkında bilgi sahibi olunabilecek bilgi formları doldurtulacaktır. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.