Genç’ten Samsun’u öncü şehir yapacak projeler

Genç’ten Samsun’u öncü şehir yapacak projeler

Her fırsatta halkla biraraya gelen Başkan Osman Genç, Yenidoğan Mahallesi’nde Cuma namazı sonrası mahalle halkıyla sohbet etti.

A+A-

Samsun’un merkezinden en ücra köşesine kadar herkese ve her kesime dokunan şehri 50 yıl ileriye götürecek projeler hazırladıklarını belirterek, "Samsun'u yeniden öncü şehir yapacak projeler elimizin altında" dedi.

Cuma namazını Yenidoğan Mahallesi’nde kılan Başkan Osman Genç, namaz sonrası bir çay ocağında mahalle sakinleriyle biraraya geldi. Yenidoğan Mahallesi halkının ilgisiyle karşılaşan Başkan Genç, Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı sohbette, esnaf ve vatandaşları dinledi. Mahalle halkıyla sohbet eden Başkan Genç, “Yakın Gelecekte Samsun” kitabında 15 yıllık yerel yönetim tecrübesi ve 5 yıllık çalışma sonucunda ortaya konulan vizyon projelerin Samsun’u her alanda öncü şehir yapacak projeler olduğunu söyledi.

SAMSUN'U ÖNCÜ ŞEHİR YAPACAK PROJELER

Samsun'un eksikliklerini ve potansiyellerini tek tek tespit ettiklerini belirten Başkan Genç, "Coğrafi konumu itibariyle Samsun çok önemli bir ulaşım avantajına sahip. Ayrıca şehrimizin liman, havaalanı, demiryolu, tarım, turizm, ticaret geleneği gibi önemli avantajları var. Biz de bu şehrin yerel yöneticisi olarak hem bu avantajları gözönünde bulundurarak hem de il genelinde şehrimizin dinamikleriyle, halkımızla yaptığımız istişareler sonucunda Samsun'u iş ve aş sıkıntısının olmadığı öncü şehir yapacak projeler hazırladık" dedi.

ÖRNEK ŞEHİRCİLİK PROJELERİ

Projeleri hazırlarken geçmişe, geleceğe, insana, çevreye, tüm canlılara, turizme, kültüre, ticarete ve üretime duyarlı bir şehir hedeflediklerini ifade eden Başkan Genç, "Saathane ve çevresini yeniden cazibe merkezi haline dönüştürecek olan Asl-ı Samsun ve şehrin yeni şehir merkezi olacak olan Şehr-i Samsun projelerimiz, Samsun'u tercih edilen bir merkez haline getirecektir. Ayrıca yeni şehir modellemeleri, vadi projeleri ile örnek bir şehircilik modeli ortaya koymayı hedefliyoruz. Bu projeler Samsun'u diğer şehirlerden 50 yıl ileriye götürecektir" diye konuştu.

 

İŞ VE AŞ SORUNU OLMAYAN ŞEHİR

Şehirlerin kalkınmasında ulaşım ve ticaretin çok önemli olduğuna da vurgu yapan Başkan Genç, Samsun'u ticarette öne çıkaracak projeler de hazırladıklarını söyledi. Genç, "Aktarma limanı, büyük organize sanayi bölgesi, büyük serbest ticaret bölgesi gibi projelerin yanında, ülkemizin hedeflerine uygun olarak Samsun-Batum, Samsun-Irak ve Demir İpek Yolu projeleri ile Samsun dünyaya açılan bir ticaret merkezi olacaktır. Bu şehrin yerel yönetimi olarak bu devasa projelerin hayata geçmesi için öncü olacağız. O zaman Samsun iş ve aş sorunu olmayan, göç veren değil, göç alan bir şehir olacaktır" şeklinde konuştu.

 

ŞEHRİMİZ ADINA SORUMLULUK HİSSEDİYORUZ

Bugüne kadar herkesin ve her kesimin fikrini, önerilerini önemsediklerini belirten Başkan Genç, "15 yıllık belediyecilik tecrübemizin yanında, gerek ilçelerimize, köylerimize gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerde, gerekse halkımızla buluşmalarımızda şehrimizin eksikliklerini, ihtiyaçlarını tespit ettik. Sivil toplum kuruluşlarımızın, işadamlarımızın, esnafımızın, vatandaşlarımızın şehrimize dair fikirlerini yaptığımız toplantılarda hep not aldık. Şehrimizin geleceğine yönelik hazırladığımız tüm projelerde vatandaşlarımızın, şehrimizin ihtiyaçlarını, beklentilerini ön planda tuttuk ve Samsun'un özellikle ekonomisine katkı sağlayacak yatırımlar planladık. Şehrimiz adına bir sorumluluk hissederek bu projeleri hazırladık" ifadelerini kullandı.

BELEDİYECİLİK TECRÜBE İSTER

Belediyeciliğin tecrübe istediğini belirten Başkan Genç, şunları söyledi: "Belediyecilik tecrübe ister, belediyecilik heyecan ister, belediyecilik idarecilik ister, belediyecilik insanları dinlemeyi, insanlara dokunmayı ister. Hiçbir zaman halkımızdan kopmadık. Her zaman halkımızla iç içe olduk. 15 yıllık bir yerel yönetim birikimimiz var. 15 yıl boyunca da belediyeciliğin her safhasını gördük, biliyoruz. Yatırım nedir biliriz, proje nedir biliriz. Samsun'un bütün eksikliklerini, potansiyellerini, ihtiyaçlarını biliyoruz. Sanayi, enerji, ulaşım, teknoloji ve insan kaynağı yatırımlarımızla gelişmiş, üretken, tercih edilen bir cazibe merkezi Samsun hayal ediyoruz."

canik-bld-haber-(3)-003.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.