Genç'ten Çocuklara Özel İki Proje

Genç'ten Çocuklara Özel İki Proje

Başkan Osman Genç, "Çocuğa Duyarlı Şehir" hedefiyle iki önemli projeye imza attı. Vizyon projeler arasında yer alan Çocuk Üniversitesi ve Değerler Okulu, üretken ve üstün yetenekli çocukları ortaya çıkacak.

A+A-

Türkiye nüfusunun üçte birini çocukların oluşturduğunu dikkate alan Başkan Osman Genç, vizyon projeleri arasında Türkiye genelinde de uygulanabilecek iki projeye yer verdi. Çocukların bilimden ve değerlerden uzak kalmamasını hedefleyen Başkan Genç, üstün yetenekli çocuklar için Çocuklar Üniversitesi projesini geliştirirken, yine geleceğin büyüklerinin milli ve manevi değerleriyle birlikte büyümesi için Değerler Okulu projesini hazırladı.

 

ÜRETKEN ÇOCUKLAR ORTAYA ÇIKACAK

Çocukların beton yığınları arasına hapsolmuş vaziyette olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Çocuklarını ihmal eden bir toplumun geleceğinden söz edilemez. Biz de bu çerçevede çocukları ötelemeyen, onların ihtiyaç ve beklentilerine karşılık veren bir şehir planladık. İlçeler de dahil olmak üzere Samsun'un çeşitli noktalarına kurulacak şekilde Çocuk Üniversiteleri projesini hazırladık. Çocuk Üniversitesi'nde araştırmacı, üretken ve üstün yetenekli çocuklarımız ortaya çıkacak. Üstün yetenekli çocuklar müzik, resim, tiyatro, yapay zeka, bilişim, kodlama gibi farklı alanlarda yeteneklerini ortaya çıkarabilecek ve geliştirebilecek" dedi.

 

ÜNİVERSİTE İLE ERKEN TANIŞACAKLAR

Projenin detaylarını anlatan Genç, "Biliyoruz ki günümüzde en önemli güç bilgi. Dolayısıyla geleceğimiz olan çocuklarımızın bilimden uzak kalmalarını düşünemeyiz. Neden bizim çocuklarımız astronot olmasın, bilim insanı olmasın! İşte Çocuk Üniversitesi, bilim ve sanatı çocuklar için çekici hale getirecek. Bilime, teknolojiye ve sanata merakı olan çocuklarımız, Çocuk Üniversitesi ile kendilerini geliştirmenin yanında, ülke için de kazanım olacaktır. Çocuk Üniversitesi, kodlama, bilişim gibi her alanda yetenekli çocukların bizzat gidip atölyede kendilerini geliştireceği bir üniversite olacaktır. Böylece çocuklar kendilerini geliştirme konusunda sadece okulla sınırlı kalmayacak. Üniversite ile erken tanışmış olacaklar" diye konuştu.

 

ÇOCUKLAR DEĞERLERİNİ ÖĞRENECEK

Geleceğin teminatı çocukların en iyi şekilde yetişmelerinin çok önemli olduğunu ifade eden Başkan Genç "Sağlam gelecek milli, manevi ve kültürel değerlerine sahip bir gençlikten geçiyor. Dolayısıyla değerlerine bağlı bir gençlik yetiştirmenin en önemli unsuru erken yaşta verilen eğitimdir. Bu nedenle Yine örneklerini Canik'te Sıbyan Mektepleri ile uyguladığımız Değerler Okulu’nu Samsun için planladık. Samsun'un dört bir yanına kurulacak Değerler Okulu içerisinde her türlü eğitim imkanını barındıracak. Ayrıca doğa ile barışık, estetik değerleri yüksek binalar olarak inşa edilecek. Yatay mimarinin çevre ve doğaya uyumlu bir şekilde hayat bulacağı Değerler Okulu içerisinde; oyun alanları, eğitim sınıfları, sağlık odası, zengin eğitim materyalleri, uyku odası, değerler eğitim programı ve eğitim programları yer alacak" şeklinde konuştu.

basliksiz-1-013.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.