Gençlerin Cazibe Merkezi Atakum

Gençlerin Cazibe Merkezi Atakum

Atakum İlçesinde yoğun bir genç nüfusa sahip olduklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, genç odaklı projelere ağırlık verdiklerini belirterek, “Atakum, gençler için önemli bir cazibe merkezi haline geldi. Biz de bu doğrultuda çalışıyoruz” d

A+A-
Atakum İlçesinin, Karadeniz Bölgesinin incisi konumunda olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, hızla artan bir nüfus yapısına sahip olduklarını kaydetti. Nüfusta, genç nüfusun etkin bir çoğunluğu oluşturduğunu kaydeden Başkan Taşçı, hayata geçirilen genç odaklı projelerle, ilçede yaşayan gençlerin kültürel, sosyal, sportif ve istihdama dayalı projelerle buluşturulmasını önemsediklerini kaydetti.
 
Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesinin (OMÜ), Atakum İlçesinde olduğuna dikkat çeken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Hızla artan nüfusumuzda, gençler etkin bir çoğunluğu oluşturuyor. Özellikle de, Türkiye’nin en önemli üniversitelerinden birisi olan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin ilçemizde bulunması ve öğrencilerin çok büyük bir kısmının Atakum İlçesinde yaşıyor olması, bizim sorumluluğumuzu daha da arttırıyor. Biz de bu sorumluluğun bilincinde, sürekli olarak gençlerimizle bir araya geliyor, genç fikirlerden faydalanıyoruz. Hayata geçirdiğimiz genç odaklı projelerimizi, gençlerimizle birlikte belirliyor, hayata geçiriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin daha da iyi koşullarda yaşaması, daha da iyi imkanlardan faydalanması noktasına üzerimize düşen sorumluluğun farkındalığında hareket ediyoruz. Bu sayede ilçemiz, gençler için de önemli bir cazibe merkezi haline geliyor” dedi.
 
Atakum Belediyesi bünyesinde kurulan Gençlik Masası aracılığı ile sürekli olarak gençlerin fikirlerini, önerilerini aldıklarını söyleyen Başkan Taşçı, “Gençlerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde buluşmasının yanı sıra yeni sportif alanlara da sahip olması için çalışmalarımız oldu. İlçemizde birçok farklı lokasyonda, spor alanları, sportif faaliyet tesisleri kurduk. Mahallelerimizde kurduğumuz spor alanları, halı sahaların sayısını her geçen gün arttırıyoruz. Öte yandan kültürel etkinliklerimiz, kurslarımız, sosyal projelerimizle, gençlerimiz için önemli çalışmalara imza atıyoruz. İstihdam odaklı çalışmalarımızla da gençlerimizi yarınlara hazırlıyoruz. Gençlerimizin kollarına altın bileziklerini takabileceği onlarca kursumuzla, kardeşlerimizin geleceğe güvenle bakmasını hedefliyoruz. Aynı doğrultuda gençlerimizin için, KOSGEB ile işbirliği içerisinde girişimcilik kursları düzenliyoruz. Bu kurslar sayesinde onlarca genç, iş arayan konumundan işveren konumuna ulaşmıştır. Gençlerimizi önemsiyoruz. Bu doğrultuda projeler üretmeye, çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.